Exclusiv: 7.900 de profesori şi-au declarat venituri din meditaţii la ANAF în valoare cumulată de 83,7 milioane de lei, realizate în 2021. Harta veniturilor din meditaţii, declarate la Fisc

7.900 de profesori au declarat la ANAF că au realizat venituri din meditaţii în valoare cumulată de 83,7 milioane de lei, în anul calendaristic 2021, arată datele obţinute exclusiv de Economica.net de la ANAF. Cele mari venituri nete declarate de profesori din meditaţii au fost realizate în Bucureşti – 24,4 milioane de lei, Cluj – 5,85 milioane de lei, Timiş – aproape 3,75 de milioane de lei, Sibiu – 3,38 de milioane de lei, Ilfov – 3,34 de milioane de lei, Braşov – 3,2 milioane de lei şi Prahova – 3,15 milioane de lei, reiese din datele obţinute exclusiv de Economica.net de la ANAF.
Cristina Şomănescu - lun, 10 iul. 2023, 22:06
Exclusiv: 7.900 de profesori şi-au declarat venituri din meditaţii la ANAF în valoare cumulată de 83,7 milioane de lei, realizate în 2021. Harta veniturilor din meditaţii, declarate la Fisc

Venitul net cumulat, realizat din meditaţii în 2021 şi declarat de profesori la ANAF, depăşeşte 83,7 milioane de lei şi e cu 58% mai mare decât cel declarat în anul 2018, arată analiza Economica.net pe baza datelor pe care le-am obţinut în exclusivitate de la ANAF.

7.900 de profesori au declarat la ANAF că au obţinut venituri din meditaţii în anul 2021, numărul lor crescând cu 13,8% faţă de cel din 2018, anul în care s-a introdus declaraţia unică, reiese din datele obţinute de Economica.net de la ANAF.

Din numărul total de 6.942 de contribuabili care au declarat că au obţinut venituri din meditaţii în anul 2018, au datorat şi au plătit CAS pentru aceste venituri 481 de profesori, iar CASS au plătit 948 de profesori, arată analiza realizată de Economica.net pe baza datelor pe care le-am obţinut în exclusivitate de la ANAF.

În anul 2018, plafonul funcţie de care Codul fiscal stabileşte cine are obligaţia plăţii contribuţiilor sociale (CAS şi CASS) la Fisc este de 22.800 de lei, echivalentul a 12 salarii minime brute pe economie. Aceasta înseamnă că au avut obligaţia plăţii CAS şi CASS unele persoane fizice care au realizat venituri extrasalariale, inclusiv din meditaţii, în anul 2018, care sunt cel puţin egale cu plafonul de 22.800 de lei.

Numărul profesorilor care au plătit CAS pentru veniturile din meditaţii realizate în 2021 a crescut cu peste 63% faţă de cel din anul 2018, arată analiza Economica.net.

Din numărul total de 7.900 de contribuabili care au declarat că au obţinut venituri din meditaţii în anul 2021, 786 de profesori au plătit CAS pentru aceste venituri, iar CASS au plătit 1.323 de profesori, reiese din analiza Economica.net.

Economica.net vă aminteşte că au avut obligaţia plăţii CAS şi CASS pentru veniturile extrasalariale obţinute în anul 2021 unele persoane fizice care au obţinut venituri extrasalariale cel puţin egale cu plafonul de 27.600 de lei în 2021.

Cei mai mulţi profesori care şi-au declarat veniturile din meditaţii la ANAF, realizate în anul 2021, sunt din Bucureşti şi Cluj, arată datele obţinute de Economica.net de la ANAF.

1.126 de profesori din Capitală au declarat la ANAF, prin declaraţia unică, venituri din meditaţii în valoare cumulată de 24,4 milioane de lei, realizate în anul 2021, potrivit datelor obţinute exclusiv de Economica.net de la ANAF.

Spre comparaţie, în 2018, anul în care s-a introdus declaraţia unică, 897 de profesori din Bucureşti au declarat venituri din meditaţii în valoare totală de 12,55 de milioane de lei, reiese din datele obţinute de Economica.net de la ANAF.

732 de profesori din judeţul Cluj au declarat la ANAF venituri din meditaţii în valoare cumulată de 5,85 de milioane de lei, realizate în anul 2021, reiese din datele obţinute exclusiv de Economica.net de la ANAF.

Spre comparaţie, 728 de profesori din Cluj au declarat că au obţinut venituri din meditaţii în valoare totală de 4,7 milioane de lei în 2018, arată datele comunicate pentru Economica.net de către oficialii ANAF.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În realizarea acestei analize, Economica.net a luat în calcul ambele modalităţi de determinare a venitului net din meditaţii. Economica.net vă aminteşte că venitul net din meditaţii se poate stabili ori pe baza normelor de venit, ori în sistem real, pe baza datelor din contabilitate.

Te-ar mai putea interesa și
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub controlul gigantului energetic rus de stat Gazprom, a anunţat şeful......
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...