1EUR = 4.8288 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Coronavirus. Măsuri fără precedent la Kaufland. Își va plăti toți furnizorii la 7 zile, față de 30, pentru a asigura stocul de marfă

Kaufland, cel mai mare retailer alimentar din România, și-a anunțat partenerii că va plăti facturile la 7 zile, față de 30 de zile cum se întâmplă în prezent. Menționăm că, potrivit legii, furnizorii de produse proaspete erau plătiți, oricum la 7 zile.

23 mar, 2020 | | ECONOMICA.net

Măsura a fost luată în contextul crizei Coronavirus, pentru a putea asigura stocurile necesare. Compania precizează că asigurarea stocurilor de marfă este cel mai important deziderat, după siguranța clienților și că măsura se va aplica inclusiv facturilor înregistrate deja în sistem.

Menționăm că, potrivit legii, furnizorii de produse proaspete erau plătiți, oricum la 7 zile.

După anunțurile privind escaladarea numărului de infectării cu Coronavirus, românii au luat cu asalt magazine, pentru a își face provizii. Imaginele cu rafturi goale au devenit o obișnuință pe site-urile de socializare, iar unele magazine au limitat deja cantitățile ce pot fi cumpărate. Mai mult, aprovizionarea cu alimente și alte produse de import este deficitară având în vedere restricțiile impuse în mare parte din țările Europei.

Kaufland este cea mai mare rețea de hipermarketuri din România, cu 127 de magazine în toată țara și vânzări de 2,2 miliarde de euro în 2019.

 

Mai jos, mesajul transmis de companie partenerilor:

 

" Stimați Parteneri,

Trecem cu toții printr-o perioadă complexă care necesită resurse umane, materiale și financiare și care ne pune la încercare toate planurile de afaceri. Pentru noi, pe lângă siguranța clienților și angajaților noștri, asigurarea stocurilor de marfă este una dintre cele mai importante misiuni. Și, pentru ca suportul Dvs. în acest proces este extrem de important, conducerea Kaufland România a decis ca începând de astăzi și până la sfârșitul lunii aprilie inclusiv să modifice termenul de plată contractual de la 30 zile la 7 zile. De asemenea, toate facturile înregistrate deja în sistemul nostru vor beneficia de aceeași reducere"

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO