1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

Depozitele la Bank of Cyprus vor fi preluate de Marfin Bank

Depozitele aflate la Bank of Cyprus vor fi transferate şi accesate prin Marfin Bank, potrivit unor surse din piaţă. Vot fi transferate şi activele.

25 apr, 2013 | | ECONOMICA.net

Cei de la Bank of Cyprus spun că, de mâine, clienţii vor recăpăta acces la conturile lor, având în vedere ritmul în care sunt transferate depozitele. Cel mai probabil, însă, banii vor putea fi accesaţi de luni.

Potrivit unor surse din piaţă, depozitele sunt transferate la Marfin Bank, filiala din România a Cyprus Popular Bank (Laiki Bank), instituţie de credit ce a intrat în lichidare a urmare a deciziilor luate de guvernul de la Nicosia. Tranzacţia dintre cele două bănci a fost deja efectuată, după ce Banca Centrală a Ciprului şi-a dat acordul.

Spre deosebire de Bank of Cyprus, care este sucursală, Marfin Bank este reglementată şi controlată de Banca Naţională a României, şi depozitele sunt garantate în limita a 100.000 de euro de către Fondul de Garantare din România.

Dacă în Cipru depozitele garantate de la Laiki au fost transferate împreună cu activele cele mai bune la Bank of Cyprus, în România soluţia aleasă este aceea de a face un transfer dinspre sucursala Bank of Cyprus spre subsidiara Marfin Bank. Astfel, clienţii intră sub jurisdicţia României.

Transferul depozitelor ar fi fost deja aprobat de Banca Centrală a Ciprului. Tranzacţia implică şi transferul activelor.

La sfârşitul anului trecut, Marfin Bank avea active de 2,58 de miliarde de lei şi depozite de la clienţi de 812 milioane de lei, în creştere de la 731 de milioane de lei la sfârşitul anului 2011, se arată în rezultatele financiare ale băncii publicate recent. 31% dintre aceste depozite sunt ale persoanelor fizice şi 69% ale celor juridice.

În 2012, Marfin a înregistrat un profit net de 4,36 milioane de euro, în creştere de la 1,1 milioane de euro în 2011.

Marfin Bank are 33 de agenţii şi 339 de angajaţi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO