1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti 21 º

Finanţe şi bănci

Premieră în România. Un broker va putea să emită asigurări. Safety, liderul pieței, anunță vânzări de 112 milioane de euro

Safety Broker, liderul pieței de brokeraj  de retail din România, va fi primul intermediar din istoria pieței de asigurări care are dreptul de a emite polițe de asigurare în parteneriat cu firmele de asigurare. În paralel, Safety anunță prime brute intermediate în valoare de 112 milioane de euro, în 2019, adică peste 5% din întreaga piață de asigurări și peste 10% din piața brokerajului în domeniu.

05 mar, 2020 | | ECONOMICA.net

"Ieri, 4 martie 2020, Consiliul ASF a acordat avizul Safety Broker pentru desfășurarea activității de creare de produse de asigurare în asociere cu asigurătorii, fiind primul broker din România care primeşte aviz favorabil.", anunță compania.

Primele proiecte vor fi realizate în calitate de creator de produse în asociere cu asigurătorii: CASCO - pay as you drive (în parteneriat cu Asirom VIG) şi Home Assistance.

Produsul "CASCO pay as you drive" este destinat posesorilor de vehicule cu utilizare ocazională. Acest produs susţinut de AI &IoT (Artificial Inteligence & Internet of Things) permite consumatorului de asigurări să-şi emită singur poliţa pentru o perioadă asigurată de un an (acoperire pentru FLEXA, fenomene atmosferice, catastrofe naturale şi furt) . În cazul în care pleacă în concediu îşi activează singur poliţa şi pentru riscurile de ciocniri, loviri, izbiri pentru perioada dorita efectuând totodată plata on-line.

"Home Assistance" va fi un produs de asigurare (sau parte a unui produs de asigurare) al carui rol este atât de oferi suport consumatorului de asigurări în caz de avarii ale locuinței sau defecțiuni la instalațiile casnice (siguranță & confort), cât și de a limita eventualele pierderi ca urmare a evenimentelor nedorite menționate anterior.

Safety Broker a intermediat în anul 2019 prime de asigurare în valoare de 112 milioane euro, cu 10,02% mai mult decât în 2018. Safety Broker îşi confirmă astfel, încă o dată, poziţia de cel mai mare broker de asigurare independent cu capital local ce operează în România.

Din totalul subscrierilor realizate în 2019, cele mai mari creşteri le-au avut următoarele tipuri de asigurări: Garanții și CAR - 53%, Asigurări de Sănatate – 40%, Property - 17.2% şi Casco - 12,6%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO