Exim Banca Românească finanţează cu circa 39 de milioane de euro dezvoltarea Aeroportului din Iaşi

Exim Banca Românească a acordat un pachet financiar în valoare de circa 39 de milioane de euro pentru implementarea unuia dintre cele mai ample proiecte de investiţii din România - extinderea şi modernizarea infrastructurii aeroportuare a judeţului Iaşi, a anunţat, marţi, banca.
AGERPRES - mar, 23 ian. 2024, 14:09
Exim Banca Românească finanţează cu circa 39 de milioane de euro dezvoltarea Aeroportului din Iaşi

Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea infrastructurii de transport a Regiei Autonome Aeroportul Iaşi prin construirea unui nou terminal pasageri T4, o investiţie de aproximativ 100 de milioane de euro prin care Aeroportul Iaşi devine al doilea cel mai mare aeroport din România, scrie Agerpres.

Finalizarea lucrărilor şi implementarea cu succes a proiectului cu fonduri europene au fost marcate astăzi la Iaşi, noul terminal fiind prezentat în avanpremieră. Terminalul 4, care are o suprafaţă de aproximativ 30.000 de metri pătraţi, adică de peste zece ori mai mare decât actualul terminal T3, va fi operaţional din 31 martie, odată cu intrarea României în Schengen în ceea ce priveşte frontierele aeriene.

Pachetul financiar acordat de Exim Banca Românească include un credit de investiţii în valoare de 15,8 milioane de euro pentru finanţarea contribuţiei proprii a Aeroportului la cheltuielile eligibile şi neeligibile aferente proiectului finanţat din fonduri structurale (POIM 2.3): „Dezvoltarea Aeroportului Internaţional Iaşi – Extinderea terminalelor de pasageri şi a facilităţilor de parcare la Aeroportul Internaţional Iaşi”, o linie de credit în valoare de 55 de milioane de lei pentru finanţarea TVA aferentă proiectului precum şi un credit de investiţii de 60 de milioane de lei pentru pre-finanţarea sumelor nerambursabile de încasat în cadrul proiectului.

Exim Banca Românească este o bancă universală 100% românească, aflată în top 10 cele mai mari instituţii de credit după active. Banca oferă clienţilor săi corporate, o gamă largă de produse şi servicii de calitate, care acoperă întregul ciclu de finanţare precum şi tranzacţionale – finanţări, garanţii, asigurări, produse de trezorerie, cash management, factoring şi trade finance.

Exim Banca Românească operează o reţea naţională de distribuţie de 83 de sucursale şi 26 de Centre de Afaceri, acestea din urma fiind dedicate exclusiv companiilor, reţea care îi permite să fie aproape de clientela de retail şi corporate şi să implementeze diverse programe de dezvoltare româneşti şi europene. În plus, pentru că acţionează ca agent al statului pe piaţa de garanţii şi asigurări, Exim Banca Românească este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziţie de statul român, susţin dezvoltarea durabilă a economiei.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...