EximBank a acordat un împrumut de 24,7 milioane de lei producătorului de materiale de construcții Damila

EximBank a anunțat joi că a încheiat un acord financiar în valoare de 24,7 milioane de lei cu firma Damila, unul dintre principalii jucători din domeniul distribuției și producției de materiale de construcții din România.
Ion Dobreanu - joi, 14 oct. 2021, 18:53
EximBank a acordat un împrumut de 24,7 milioane de lei producătorului de materiale de construcții Damila

Împrumutul este destinat finanțării strategiei de dezvoltare pe termen scurt și mediu a societății.

Pachetul financiar structurat de bancă include atât componente de finanțare, care acoperă nevoia de capital generată de dezvoltarea continuă a companiei și care asigură necesarul pentru derularea unei investiții într-o nouă linie de producție a țiglei metalice, cât și de garantare, oferindu-se garanții de stat emise în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari, ce acoperă 90% din finanțare.

”Faptul că, în acest context încă plin de provocări, antreprenorii români identifică oportunități de consolidare a companiilor lor, de investiții sau de extindere, este un semnal bun pentru economia românească, iar noi vom continua să le oferim soluții personalizate care să le permită să-și implementeze planurile de dezvoltare în siguranță și confort. Prin soluțiile financiare competitive oferite segmentului corporate, inclusiv produse cu componenta de ajutor de stat, EximBank își onorează angajamentul de a susține dezvoltarea sustenabilă a afacerilor și a economiei”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

EximBank implementează schema de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari și IMM-urilor cu cifră de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019, în cadrul căreia societățile comerciale pot accesa credite de investiții și credite pentru capital de lucru la rate de dobândă subvenționată, precum și garanții de stat care acoperă necesarul de garantare până la 90% pentru credite noi sau deja acordate de băncile comerciale pentru realizarea investițiilor și/sau pentru susținerea activității curente a companiilor beneficiare.

Damila este o societate cu capital privat 100% românesc, care a fost înființată în anul 1992 în comuna Măciuca din județul Vâlcea. Firma ocupă în o poziție importantă pe piața materialelor de construcții și finisaje din România, fiind producătoare, importatoare și distribuitoare pentru produsele pe care le comercializează.

„Strategia noastră din ultimii ani s-a concentrat pe investiții constante în capacități noi și diversificate de producție, pentru că unul dintre obiectivele noastre este creșterea ponderii activității de producție, în raport cu cea de distribuție, în totalul cifrei de afaceri, care estimăm să ajungă la aproximativ 100 de milioane de euro până la sfârșitul acestui an. Astfel am reușit să construim un business solid, lucru care ne-a ajutat să depășim provocările pandemiei care a generat blocaje în special în privința aprovizionării cu materii prime și materiale. Am implementat mai multe măsuri de îmbunătățire a strategiilor de achiziție și de vânzări și de optimizare a portofoliului de produse, iar acum, având și suportul EximBank, putem să ne concentrăm pe continuarea planului de investiții în modernizarea și extinderea capacității de producție”, a spus Daniel Remus Nițu, directorul general al Damila.

Despre Damila

Damila furnizează soluții complete pentru construcții, de la fundație până la amenajări interioare și exterioare, precum și sisteme de învelitori. Compania operează în județul Vâlcea o fabrică unde produce țiglă metalică sub brandul Rodach, plasa sudată, plasa sudată zincată pentru garduri, oțel beton fasonat și beton. În ceea ce privește distribuția, Damila deține nouă depozite situate în București, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Drăgășani, Horezu, Bălcești și Măciuca, însă, datorită investițiilor efectuate în facilități de logistică și relațiilor cu partenerii, livrarea întregii game de produse este posibilă în orice localitate din țară. Produsele companiei sunt disponibile și on-line, prin magazinul www.damila.ro, clienții beneficiind de o gama largă de produse pentru construcții, amenajări sau renovări. Compania are aproape 300 de angajați și a înregistrat în 2020 o cifra de afaceri de circa 63 de milioane de euro.

Despre EximBank

EximBank este o instituție specializată ce se implică activ în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate și pot fi accesate în condiții avantajoase de orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacții internaționale, ori se adresează pieței interne. Companiile au la dispoziție și un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance și factoring, ce întregesc oferta de finanțare și garantare. Totodată, pentru că acționează că agent al statului pe piață de garanții și asigurări, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, susțin dezvoltarea durabilă a economiei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Pasajul Doamna Ghica din București: A fost anulată licitația pentru tablierul metalic
Pasajul Doamna Ghica din București: A fost anulată licitația pentru tablierul metalic
Licitația lansată de Trustul de Clădiri Metropolitane pentru tablierul metalic al Pasajului Doamna Ghica a fost anulată. ...
Situație dramatică la Timișoara în prag de iarnă. 50.000 de gospodării, școli și spitale riscă să rămână fără agent termic
Situație dramatică la Timișoara în prag de iarnă. 50.000 de gospodării, școli și spitale riscă să rămână fără ...
Primarul Dominic Fritz a anunţat, miercuri seara, că E.ON va opri furnizarea gazului către compania locală Colterm, aflată ...
Moody’s a îmbunătățit ratingul Transelectrica la „Baa3”, cu perspectivă stabilă
Moody’s a îmbunătățit ratingul Transelectrica la „Baa3”, cu perspectivă stabilă
Moody's a îmbunătăţit luni la "Baa3" ratingul pe termen lung atribuit companiei naţionale de transport a energiei electrice ...