1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Finanţe şi bănci

EximBank finanţează dezvoltarea producţiei Vernicolor

EximBank susține planurile de dezvoltare ale companiei Vernicolor din Oradea  - specializată în vopsirea componentelor din material plastic pentru industria auto, prin acordarea unui credit de investiții de peste 14 milioane de lei, necesar pentru achiziția unei noi linii tehnologice.

18 noi, 2013 | ECONOMICA.net

Vernicolor – parte a grupului francez cu același nume - a demarat un proiect investiţional pentru dezvoltarea capacităţii de producţie care constă în achiziţionarea unui utilaj pentru activitatea de cromare decorativă, respectiv o linie tehnologică de galvanizare. Aceasta va permite societăţii să realizeze repere cromate care sunt din ce în ce mai solicitate în domeniul auto.

Într-o perioadă în care există încă rezerve în a finanţa proiectele de extindere ale firmelor - după ce multe planuri nu au mai fost finalizate din cauza crizei, EximBank continuă să aibă o orientare pro business și să ofere suport pentru astfel de proiecte care aduc plus valoare.  Estimările arată că industria componentelor auto - care are una dintre cele mai importante contribuţii la exporturile României – va continua să atragă investiții consistente în anii următorii, și iată că EximBank se poate poziționa ca un partener viabil pentru dezvoltarea acestui sector”, a declarat Traian Halalai, președintele EximBank.

Investiția pe care Vernicolor o va derula la Oradea presupune introducerea unei noi tehnologii de cromare decorativă - un procedeu de cromare prin depunere electrolitică de ultimă generaţie, ce protejează împotriva coroziunii şi dă un aspect lucios pieselor tratate - fiind utilizată atât în industria auto, cât şi în industria componentelor electronice.

Din 2006, de la înfiinţare, compania a fost şi este într-un proces continuu de dezvoltare, având proiecte anuale în acest sens. În ultimii trei ani au fost achiziţionate trei noi linii de vopsire şi un robot automatizat pentru una din linii. Pentru 2013-2014 ne-am planificat să implementăm acest nou proiect de investiţii - achiziţia unei linii de cromare - și ne bucurăm că, având susținerea EximBank, vom putea derula această investiție. Această investiție ne va permite să consolidam leadership-ul pe care îl avem în tehnologia de decorare a pieselor din plastic și să ne dezvoltăm pe piața constructorilor auto germani (BMW, Mercedes) - o piață strategică pentru Vernicolor”, a declarat Francois Tailbot, administratorul Vernicolor România.

Despre EximBank

EximBank este o instituţie specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune - finanţare, garantare şi asigurare, permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene. Pachetul de finanţare al băncii cuprinde atât credite standard pentru activitatea curentă sau pentru investiţii, cât şi produse specifice cu caracter de ajutor de stat: credite cu dobândă subvenţionată şi compensarea parţială a dobânzii. Garanţiile de stat oferite de EximBank vin în sprijinul companiilor care au nevoie de credite, dar nu dispun de suficiente garanţii colaterale și preiau o parte semnificativă a riscului de credit. În ceea ce priveşte asigurările, EximBank acoperă riscurile comerciale şi politice ce pot apărea în derularea tranzacţiilor comerciale internaţionale sau în implementarea proiectelor de investiţii ale companiilor româneşti în străinătate. Banca deține o rețea de 16 unități - Bucureşti, Bacău, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Târgu Mureș, Timişoara şi Sibiu - iar operatorii economici pot obține informații suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.

Despre Vernicolor

Vernicolor este o afacere de familie ale cărei baze au fost puse în Franța, în 1951, de către Victor Champier și a cărei tradiție este continuată astăzi de François Champier - nepotul fondatorului, președintele grupului. Din 2006, compania franceză a demarat un proces de extindere în străinătate, România fiind prima țară în care Vernicolor își deschide o divizie externă. Inițial, planurile de extindere au vizat Slovacia, dar prezența grupului Renault și a altor companii din domeniul automotive, alături de costurile competitive ale forței de muncă au înclinat balanța către România. În prezent, Vernicolor îşi desfăşoară activitatea în trei hale de producţie amplasate în localitatea Palota, lângă Oradea, și are peste 230 de angajați. Pentru noua activitate de cromare, compania a închiriat un spaţiu de producţie suplimentar în Oradea. Exporturile directe ale companiei reprezintă circa 16% din producţia realizată, restul vânzărilor fiind exporturi indirecte şi servicii către clienţii interni. Alături de firma din România, din grupul Vernicolor mai fac parte două companii din Franța şi una din Tunisia (deschisă în 2008), afacerile totale ale grupului depășind 30 de milioane de euro anul trecut. http://www.vernicolor.ro

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO