EximBank finanţează Alro Slatina cu 50 de milioane de euro

EximBank a încheiat acorduri financiare în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro cu Alro SA, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, pentru finanţarea activităţii curente şi emiterea de scrisori de garanţie bancară şi acreditive pentru contractele încheiate de companie, potrivit unui comunicat publicat luni pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.
Economica.net - lun, 20 ian. 2014, 08:35
EximBank finanţează Alro Slatina cu 50 de milioane de euro

‘Acordul financiar în valoare de circa 50 de milioane de euro a fost încheiat la finele anului trecut şi are o valabilitate de 24 de luni, dar credem că aceasta reprezintă o primă etapă dintr-un parteneriat ce se va derula pe un termen mult mai lung. Şi asta pentru că preocuparea noastră strategică rămâne aceea de a construi o relaţie solidă de tip win-win cu mediul de afaceri prin implicarea în proiecte care pot contribui la dezvoltarea sustenabilă a mediului economic autohton’, a arătat preşedintele EximBank, Traian Halalai.

Alro a investit constant în retehnologizare pentru creşterea eficienţei producţiei, a calităţii şi pentru consolidarea poziţiei sale pe pieţele internaţionale. Compania şi-a propus să continue strategia de creştere a producţiei de produse procesate cu valoare adăugată mare. Recent, Alro a finalizat o investiţie de circa 44 de milioane de lei pentru creşterea competitivităţii, proiect cofinanţat de Uniunea Europeană.

‘Industria în care activăm este direct şi permanent influenţată de factori interni sau externi pe care nu îi putem controla. De aceea, trebuie să investim continuu pentru a putea face faţă provocărilor care apar. Am implementat noi soluţii de reducere a costurilor şi ne-am axat pe creşterea vânzărilor pentru produsele cu valoare adăugată mare, pentru a ne menţine competitivitatea. Dorim să continuăm strategia noastră pe termen lung, iar EximBank ne-a oferit soluţiile financiare optime pentru dezvoltarea sustenabilă a companiei’, a declarat Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro.

Acesta a adăugat că, dincolo de segmentul financiar, colaborarea cu EximBank va fi extinsă prin implicarea în proiectul înfiinţării Asociaţiei Române a Exportatorilor (AREX) în calitate de membru fondator.

EximBank a demarat procesul de înfiinţare a Asociaţiei Române a Exportatorilor (AREX), proiect care îşi propune să contribuie la promovarea companiilor româneşti ce derulează tranzacţii comerciale internaţionale şi la consolidarea prezenţei româneşti pe pieţe externe. În calitate de iniţiator al acestui proiect, banca va face toate demersurile necesare constituirii şi funcţionării AREX, participarea la acest proiect fiind deschisă oricărui exportator, fără să implice o contribuţie financiară. Procedurile de înfiinţare a AREX sunt în derulare, Asociaţia urmând să-şi înceapă efectiv activitatea din această primăvară.

EximBank este o instituţie specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune – finanţare, garantare şi asigurare, permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene. Banca deţine o reţea de 16 unităţi în cele mai importante oraşe din ţară.

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa. Principalele pieţe de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeană (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania şi România). Compania are exporturi în SUA şi Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calităţii şi are certificatele NADCAP şi EN 9001 pentru unităţile de producţie pentru industria aerospaţială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra ,cât şi standardele internaţionale pentru produsele laminate plate.

Te-ar mai putea interesa și
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România s-a clasat anul trecut pe locul doi în Uniunea Europeană la floarea soarelui din punct de vedere al producţiei obţinute, după Franţa, şi pe primul loc ca suprafaţă cultivată....
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
În era digitală în continuă evoluție, adaptarea rapidă și inovația sunt cheia pentru succesul oricărei companii. ...
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele ...
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale pentru boabe a României a crescut anul trecut cu 9,1% respectiv cu 1,71 milioane de tone, de la 18,861 ...