EximBank finanțează cu 18 milioane de lei compania Interagroaliment, parte a Grup Șerban Holding  

EximBank a structurat un pachet financiar care asigură necesarul de capital de lucru pentru compania băcăuană Interagroaliment, parte a Grup Șerban Holding, jucător în domeniul producției agricole integrate din Moldova. Societatea a beneficiat de un credit în valoare de 18 milioane de lei, acordat cu garanție de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari, arată un comunicat de presă al băncii.
Gabriela Ţinteanu - mar, 04 mai 2021, 12:40
EximBank finanțează cu 18 milioane de lei compania Interagroaliment, parte a Grup Șerban Holding    

”EximBank își canalizează toate eforturile spre identificarea celor mai potrivite soluții financiare pentru companiile românești aflate în căutarea de facilități care să le ajute să depășească blocajele impuse de pandemie. La fel ca și clienții noștri, am învățat să ne adaptăm rapid și ne așteptăm ca, având și exemplul unor acorduriprecum cel încheiat cu Grup Serban Holding, și alți întreprinzători să se îndrepte către noi pentru a beneficia de cele mai bune pachete de finanțarecare să le asigure resurse pentru activitatea curentă sau pentru dezvoltare”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Interagroaliment  SRL este liderul grupului de firme Grup Șerban Holding, cu activitate integrată în agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și leguminoase, creșterea păsărilor, panificație, patiserie – cofetărie, alimentație publică (lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban), distribuție și transport. Activitatea companiei a fost afectată de declanșarea crizei sanitare care a determinat o diminuarea cererii pentru anumite produse, în special pentru domeniul HORECA, blocaje pe lanțul de aprovizionare, precum și sincope în onorarea obligațiilor de către parteneri. De asemenea, sistarea temporară  a depunerii cererilor și restanțele înregistrateîn acordarea de subvenții, dar și prelungirea termenelor de plată din partea clienților au impactatpredictibilitatea cash flow-ului companiei.

”Pandemia ne-a forțat să trecem printr-o perioadă plină de provocări, determinându-ne să căutăm în mod constant soluții într-un mediu extrem de impredictibil, însă este îmbucurător faptul că, în ciuda tuturor dificultăților, toți colegiiși partenerii noștri, s-au mobilizat să ieșim cu bine din această încercare. În acest context, este de apreciat sistemul de garanţii oferit de EximBank în numele şi contul statului care nouă ne-a facilitat accesul rapid la finanţările necesare pentru capital de lucru și pentru investiții, în parteneriat cu mai multe bănci comerciale. Este o resursă extraordinară pe care companiile românești ar trebui să o exploateze la maximum, mai ales că variabilele încă persistă în economie, programul oferindu-ne stabilitatea pentru a ne focusa pe deciziile strategice. În ceea ce ne privește, acum că ne-am asigurat componenta de capital de lucru, ne putem concentra pe implementarea planului de investiții bugetat pentru acest an, de 7,5 milioane de euro, care vizează proiecte în irigaţii, capacităţi avicole şi spaţii de depozitare”, a spus Ovidiu Bucătaru, director financiar, Grup Şerban Holding.

Compania a fost înființată în 1994 având ca principală activitate producere pâinii și a produselor de panificație. Ulterior, activitatea s-a extins și diversificat, compania desfășurând activități de comerț cu cereale și agricultură. Comerțul cu cereale și legume reperezintă activitatea principală, compania deținând o capacitate totală de depozitare de peste 130.000 de tone în cele șapte baze din județele Bacău, Iași și Vaslui. În ceea ce privește activitatea agricolă, Interagroaliment exploatează o suprafață de peste 13.000 de hectare.

În anul 2020 Interagroaliment a făcut trecerea la cultura de legume și a cultivat 240 de hectare de cartofi de consum și chips. Cartofii de consum sunt livrați către PepsiCo Romania/deținătorul mărcii de chips-uri Lay’s și către lanțurile de retail sau micilor en-gross-isti. Compania a dezvoltat un sistem de irigații pentru 600 de hectareși intenționează să extindă capacitățile de irigare, în paralel concentrându-se pe dezvoltarea legumicolă în rotație: cartofi, cereale și alte legume inclusiv sfeclă de zahăr. Societatea, care avea la finalele anului 2019 aproape 100 de angajați și afaceri de circa 220 mil. lei, este parte a Grup Șerban Holding, grup de firme dezvoltat de antre­prenorul Nicolae Şerban, care a înregistrat o cifră de afaceri de circa 74 milioane euro în 2020.

 

Te-ar mai putea interesa și
Intesa a acordat companiei de reciclare a aluminiului AS Metal Com un credit de 4 milioane de lei garantat de EximBank
Intesa a acordat companiei de reciclare a aluminiului AS Metal Com un credit de 4 milioane de lei garantat de EximBank
Compania Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, a acordat firmei AS Metal Com SRL o facilitate de credit în valoare de 4 milioane de lei, având ca scop asigurarea......
Sphera Franchise Group a înregistrat în primele trei luni ale anului vânzări în creștere cu 6,6% și EBITDA mai mare cu 271%
Sphera Franchise Group a înregistrat în primele trei luni ale anului vânzări în creștere cu 6,6% și EBITDA mai mare ...
Sphera Franchise Group („Sphera”) a raportat în trimestrul întâi din 2021 vânzări în restaurante de 211,4 milioane ...
Compania Solaris va livra 40 de autobuze electrice Primăriei Pitești
Compania Solaris va livra 40 de autobuze electrice Primăriei Pitești
Solaris Bus & Coach, lider european în producția de vehicule electrice pentru transport public, a anunțat luni prin intermediul ...
Legea privind monitorizarea cu brăţări electronice în cadrul procedurilor judiciare şi execuţional penale, promulgată
Legea privind monitorizarea cu brăţări electronice în cadrul procedurilor judiciare şi execuţional penale, promulgată
Legea privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale a fost promulgată de ...