EximBank finanţează grupul Agricover cu 70 de milioane de lei

EximBank si grupul Agricover, unul dintre primii jucatori din domeniul agribusiness-ului,au incheiat un acord de finantare in cadrul caruia banca acorda Grupului / Agricover Credit IFN un imprumut in valoare de 70 de milioane de lei (peste 15,5 milioane de euro) pentru asigurarea resurselor necesare dezvoltarii activitatii.
Economica.net - mar, 21 mai 2013, 13:56
EximBank finanţează grupul Agricover cu 70 de milioane de lei

„Agricultura reprezinta unul dintre domeniile economice prioritare in acest moment si iata ca EximBank poate juca un rol important in sustinerea proiectelor ce contribuie la cresterea competitivitatii in acest sector. Parteneriatulcu Agricover completeaza competentele tehnice ale EximBank prin echipa mobila de vanzari Agricover Credit IFN care detine expertiza financiara in relatia cu fermierii. Aceasta colaborare ne permite o finantare indirecta semnificativa a fermierilor locali in conditii de maxima eficienta. EximBank este capabila sa multiplice acest model de finantare, care incurajeaza consolidarea agribusiness-ului romanesc, si in alte domenii de activitate pentru ca, desi suntem inca perceputi ca banca exportatorilor, in acest moment portofoliul de produse ne permite sa sustinem orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne”, a declarat Traian Halalai, presedintele EximBank.

Grupul Agricover reprezinta un hub de dezvoltare in domeniul agriculturii, fiind un integrator intre fermieri si industria alimentara. Grupul are peste 3.000 de clienti fermieri – care detin circa o cincime din totalul suprafetelor arabile utilizate din Romania – si peste 110 clienti in industria procesatoare – de la morarit si panificatie, pana la furaje si industria carnii.

„Agricover promoveaza un model de afaceri bazat pe managementul lantului valoric productie agricola – trading – procesarea produselor agricole. In plus, prin Agricover Credit IFN, se sustine dezvoltarea fermierilor acordandu-le acestora ceea ce ei au nevoie cel mai mult in acest moment – finantarea capitalului de lucru si de investitii, asigurand astfel prin sinergiile de grup toti factorii cheie pentru un ciclu agricol profitabil. Cu EximBank ca partener vom putea continua dezvoltarea de produse si servicii financiare inovatoare, sa oferim solutii complete, integrate atat fermierilor, cat si industriei alimentare”, a spus Robert Rekkers, Director General Agricover Credit IFN.

Grupul intentioneaza ca in perioada urmatoare sa-si extinda operatiunile si in afara Romaniei, prin dezvoltarea diviziei pe care o detine deja in Bulgaria si prin deschiderea altora noi in tarile vecine.

„Speram sa extindem colaborarea cu Agricover, in special cu Agricover Credit IFN, si in ceea ce priveste planurile de internationalizare ale grupului – care tinteste sa devina un jucator regional cu baza in Romania, mai ales ca detinem instrumente financiare speciale pentru derularea unui astfel de demers in conditii de siguranta sporita”, a mai spus presedintele EximBank.

EximBank pune la dispozitia agentilor economici un portofoliu de produse axat pe trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, care permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltareaexportatorilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, inclusiv a celor care contribuie la atragerea de fonduri europene.

Pachetul de finantare al bancii cuprinde atat credite standard pentru activitatea curenta sau pentru investitii, cat si produse specifice cu caracter de ajutor de stat: credite cu dobanda subventionata si compensarea partiala a dobanzii.

Garantiile de stat oferite de EximBank vin in sprijinul companiilor care au nevoie de credite, dar nu dispun de suficiente garantii colaterale si preiau o parte semnificativa a riscului de credit.

In ceea ce priveste asigurarile, EximBank acopera riscurile comerciale si politice ce pot aparea in derularea tranzactiilor comerciale internationale sau in implementarea proiectelor de investitii ale companiilor romanesti in strainatate.

Banca detine o retea de 12 unitati in Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva, Iasi si Sibiu, iar operatorii economici pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite au inclus Croația în programul Visa Waiver
Statele Unite au inclus Croația în programul Visa Waiver
Statele Unite au inclus Croaţia în Programul Visa Waiver, astfel încât cetăţenii acestei ţări vor putea intra fără viză pe teritoriul american pentru o şedere de până la 90 de zile, a......
PNRR ne obligă le revizuirea cadrului fiscal, toate scutirile de taxe ar putea dispărea. Ce spune Gabriel Biriș
PNRR ne obligă le revizuirea cadrului fiscal, toate scutirile de taxe ar putea dispărea. Ce spune Gabriel Biriș
Avocatul specializat în fiscalitate Gabriel Biriş spune că, pentru implementarea PNRR, trebuie modificată legislaţia, ...
Falimentul City Insurance. Fondul de Garantare a Asiguraţilor deține 620 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor
Falimentul City Insurance. Fondul de Garantare a Asiguraţilor deține 620 de milioane de lei pentru plata despăgubirilor
Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) are la momentul acesta un disponibil de 620 de milioane de lei pentru a plăti ...
FIC: Companiile sunt optimiste cu privire la evoluția economiei românești, 53% dintre acestea având planuri de investiții pentru următoarele 12 luni
FIC: Companiile sunt optimiste cu privire la evoluția economiei românești, 53% dintre acestea având planuri de investiții ...
Consiliul Investitorilor Străini (FIC) a făcut publice rezultatele cercetării Business Sentiment Index (BSI), organizată ...