EximBank şi compania Antibiotice au încheiat un acord financiar de 60 de milioane de lei

EximBank și compania Antibiotice SA, unul dintre jucătorii de top de pe piața medicamentelor, au încheiat un acord financiar în valoare de 60 de milioane de lei care are ca destinație finanțarea activității companiei pentru atingerea obiectivelor sale de business: creșterea volumului producției și a vânzărilor, în special a exporturilor.
Economica.net - mar, 02 iul. 2013, 11:18
EximBank şi compania Antibiotice au încheiat un acord financiar de 60 de milioane de lei

Parteneriatul pe care l-am încheiat cu Antibiotice demonstrează corectitudinea direcției strategice a EximBank, de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse și servicii la un nivel competitiv de preț, atractive pentru companiile aflate în căutarea unor soluții de dezvoltare a afacerilor pe termen mediu și lung.  Antibiotice este o companie românească cu o tradiție de aproape 60 de ani pe piața de medicamente și suntem convinși că prin facilitățile acordate vom contribui la continuarea acestei tradiții prin susținerea trendului de evoluţie pozitivă a companiei atât pe piața internă, cât și pe cea internațională”, a declarat Traian Halalai, președintele EximBank.

Pachetul financiar va fi utilizat de producătorul de medicamente pentru finanţarea activităţii curente, precum şi pentru refinanţarea unui credit contractat de la o altă bancă comercială.

Ne dorim să creștem și să facem performanță, iar aceasta nu este doar o simplă aspirație. Avem în spate un plan de afaceri bine conturat care are ca direcții principale adaptarea continuă a portofoliului de produse, concomitent cu reducerea costurilor de operare, dar, mai ales internaționalizarea afacerii. Pe lângă planul de afaceri, avem și parteneri valoroși – printre care și EximBank – care ne pot susține eforturile de atingere a țintelor de profit și de cifră de afaceri”, a spus Ioan Nani, directorul general al Antibiotice.

Compania este unul din cei mai importanți exportatori români de medicamente în formă finită și de Nistatină (primul producător din lume pentru această substanţă activă) și estimează o creştere cu aproape 20% a vânzărilor la export, față cu 2012, pe fondul extinderii parteneriatelor pe piaţa americană, dar şi în alte state.  Astfel, valoarea exporturilor previzionată pentru acest an se ridică la circa 24 de milioane de dolari, din care aproape 5 milioane de dolari reprezintă vânzările pe piața americană.

Clienții EximBank au câteva caracteristici esențiale: sunt companii românești, cu experiență îndelungată și, prin afacerile pe care le derulează, influențează decisiv comunitățile din care fac parte, susținând practic dezvoltarea regiunilor unde își localizează operațiunile. Compania Antibiotice se încadrează perfect în acest profil și mai are un mare plus – acela de a fi unul dintre exportatorii importanți ai României. Ne dorim să colaborăm cu cât mai mulți exportatori pe care vreau să îi asigur că EximBank va trata cu mare atenție acest segment important pentru economia românească”, a mai spus Traian Halalai, președintele băncii.

Despre EximBank

EximBank este o instituţie specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune – finanţare, garantare şi asigurare, permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene.
Banca oferă exportatorilor un pachet complex de instrumente financiare care susțin atât dezvoltarea afacerilor, cât şi reducerea riscurilor asociate acestui tip de activitate.

Astfel, EximBank sprijină activitatea de export din faza de producţie, livrare şi până la încasarea contravalorii mărfurilor exportate, oferind companiilor produse speciale precum:

  •  credite (care acoperă cheltuielile pentru fabricarea produselor sau livrarea mărfurilor);
  •  garanţii;
  •  asigurări pentru credite de export sau pentru creditul cumpărător;
  •  informaţii comerciale despre partenerii de afaceri.

Banca deține o rețea de 15 unități – Bucureşti, Bacău, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Timişoara şi Sibiu – iar operatorii economici pot obține informații suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.

Despre Antibiotice
Cu o tradiţie de 58 ani în industria farmaceutică şi un portofoliu complex de medicamente, compania Antibiotice este astăzi unul din cele mai longevive branduri farmaceutice locale şi un important exportator de medicamente.
 Pe piaţa  românească, Antibiotice este prezentă cu 145 de produse farmaceutice din 13 arii terapeutice şi se diferenţiază ca fiind cel mai important producător de medicamente antiinfecţioase şi singurul producător de substanţe active obţinute prin biosinteză. De asemenea, Antibiotice ocupă locul 4 din cei 254 producători de medicamente generice + OTC care își desfășoară activitatea în România, cu o cotă de piaţă de 6,6% (conform datelor Cegedim).  
Pe piaţa externă, Antibiotice dezvoltă relații de business cu peste 120 de parteneri din 60 de ţări ale lumii şi deţine poziţia de lider în producţia mondială a substanţei active Nistatină.
Compania ieşeană a încheiat anul 2012 cu afaceri totale de 304,7 milioane lei şi un profit net de 27,1 milioane de lei. Antibiotice este o companie farmaceutică cu capital mixt, acţionarul majoritar fiind Ministerul Sănătăţii, cu un pachet de acţiuni reprezentând  53% din acţiunile companiei. Mai multe detalii: www.antibiotice.ro

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...