1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Expert BVB: Nu mai puțin de 14 companii se pregătesc să vină la Bursa de Valori București în perioada următoare

Ștefan Musgociu, expert în cadrul Bursei de Valori București, a declarat vineri că nu mai puțin de 14 companii se pregătesc să vină la Bursa de Valori București în perioada următoare. Musgociu a făcut acest anunț în cadrul evenimentului The Power Table - "Cum arată rezultatele pe Trimestrul III și cum investim", organizat de BVBescu.ro cu susținerea Bursei de Valori București.

20 noi, 2020 | ECONOMICA.net

Plasamentele realizate de Lăptăria cu Caimac (Agroserv Măriuța) și Safetech în ultimele 2 luni au fost evocate de Musgociu că fiind niște acțiuni încununate de succes, cu acest prilej el facnd și un sumar al companiilor care urmează să le propună investitorilor de la BVB să participe la plasamente, atât în obligațiuni, cât și în acțiuni.

"Sunt câteva tranzacții care au avut loc deja în ultimele 2 luni. Aș începe cu Lăptăria cu Caimac, care este un business care are o proveste frumoasă. Din domeniul tehnologiei avem Safetech, al cărei plasament a fost realizat în doar 37 de secunde. IHunt dorește să vină pe bursă cu obligațiuni, Alive Capital, un nume nou pe piață, furnizor de energie electrică, dorește deasemenea să vină cu o emisiune de obligațiuni. Residential Star Invest, o companie activă din domeniul imobiliar, care va funcționa ca un REIT, se numără printre acestea. Agricover a anunțat că dorește să vină cu o emisiune de obligațiuni în jurul a 40.000.000 de euro, ceea ce ar fi cea mai mare operațiune de acest gen din partea unei companii private, la Bursa de Valori București. Elmas, producător de semințe și arahide, dorește să vină din nou în piață cu o emisiune de obligațiuni. Compania de construcții Impact Developer & Contractor a anunțat și ea recent că dorește să vină cu o emisiune de obligațiuni cu o valoare între 6 și 15 milioane de euro. În fine, Aforti are și ea o ofertă de obligațiuni. Rămân în așteptare alte câteva companii: Agroland, 2 Performant, MAM Bricolaj, Nemo Espress, Celinni. În total, ar fi 14 companii care sunt în pregătire", a declarat expertul BVB.

El a precizat că o parte dintre aceste companii ar putea veni pe bursă în perioada imediat următoare.

"Până la finalul anului, cu siguranță veți vedea câteva surprize. Și anul trecut, în decembrie a fost o luna plină - veți vedea în curând anunțuri din partea mai multor companii. Mă bucură faptul că avem o trecere de la emisiunile de obligațiuni către cele de acțiuni. Ar mai fi și alte surprize, însă va trebui să așteptăm anunțul oficial", a explicat Musgociu.

Deși fereastra de oportunitate se micșorează rapid în acest an, Musgociu spune că, în următoarea lună, ar putea intra la tranzacționare nu mai puțin de patru emitenți noi.

"În ceea ce privește companiile care vor veni pe piață de acțiuni, vom avea Agroland, care au venit inițial cu o emisiune de obligațiuni, după care au înțeles destul de rapid că pot să vină cu acțiuni. O altă companie este 2 Performant, care se va lista cât de curând. Sperăm că și MAM Bricolaj să parcurgă ultimii pași până la listare anul acesta. Și, să nu uităm de Safetech...", a mai spus reprezentantul BVB.

Evenimentul The Power Table - "Cum arată rezultatele financiare și cum investim" se adresează investitorilor de retail din România și celor care doresc să investească pe piața de capital. Prima ediție a avut loc în luna martie a acestui an, urmând, ulterior, alte 3 ediții, la încheierea fiecărei perioade de raportări financiare din 2020.

The Power Table - "Cum arată rezultatele pe Trimestrul III și cum investim" a fost organizat cu sprijinul Bursei de Valori București și SSIF Goldring S.A., Dendrio (pentru partea de logistică), Financial Intelligence, Finzoom, InvesTenergy, Newsweek, Economistul.ro, Club Economic, România Durabilă, Ziarul Puterea și Infomatia București (Parteneri media).

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO