Expert Petroleum va furniza Petrom servicii de 1,39 miliarde lei

Compania Expert Petroleum din Târgu Mureş va efectua pentru OMV Petrom servicii de îmbunătăţire a producţiei de petrol şi gaze în judeţul Timiş în baza unui contract de 1,39 miliarde lei, fără TVA.
Economica.net - vin, 28 dec. 2012, 10:28
Expert Petroleum va furniza Petrom servicii de 1,39 miliarde lei

„Serviciile care fac obiectul contractului ce urmează a fi atribuit de către OMV Petrom în cadrul acestei proceduri – Negociere cu publicarea prealabilă a unui anunţ de participare – sunt servicii de îmbunătăţire a producţiei de petrol şi gaze în primii cinci ani din perioada de operare în 13 zăcăminte petroliere din aria de operare Timiş”, se arată într-un anunţ al Petrom.

Acordul poate fi subcontractat într-un procent de 10%.

Compania controlată de grupul austriac OMV a anunţat săptămâna trecută că a încheiat un parteneriat cu Expert Petroleum, pe 15 ani, pentru creşterea producţiei în 13 zăcăminte mature de ţiţei şi gaze, de dimensiuni reduse, situate lângă Timişoara.

Producţia actuală este de circa 2.400 bep/zi, iar unele dintre zăcămintele respective sunt exploatate de peste 40 de ani.

Expert Petroleum va prelua şi va finanţa operaţiunile şi împreună cu OMV Petrom s-a angajat la dezvoltarea viitoare a acestora pentru maximizarea producţiei şi îmbunătăţirea eficienţei. Totodată, salariaţii OMV Petrom implicaţi în aceste activităţi vor fi transferaţi către Expert Petroleum, companie cu experienţă internaţională în sectorul de ţiţei şi gaze.

Conform datelor de la Registrul Comerţului, compania este controlată de Expert Petroleum Holdings, înregistrată în Luxemburg.

OMV Petrom va rămâne singurul titular al contractelor de concesiune şi deţinătorul producţiei de hidrocarburi. Compania va superviza operaţiunile şi va remunera Expert Petroleum în baza unui tarif de servicii care variază în funcţie de producţie.

În prezent, producţia acestor zăcăminte reprezintă 1,5% din producţia zilnică a OMV Petrom în România, în condiţiile unor costuri de producţie considerabil mai mari decât costul mediu de producţie al companiei.

Te-ar mai putea interesa și
Cum și-a rezolvat Profi, cel mai mare angajator din România, problemele generate de creșterea numărului de salariați: Au „angajat” un robot
Cum și-a rezolvat Profi, cel mai mare angajator din România, problemele generate de creșterea numărului de salariați: ...
Retailerul Profi, operat de fondul de investiții Mid Europa Partners, cel mai mare angajator din România conform datelor din 2020, a investit într-un robot care va prelua sarcinile legate de......
Appraisal & Valuation SA a atras 4,4 milioane de lei în prima zi a plasamentul privat
Appraisal & Valuation SA a atras 4,4 milioane de lei în prima zi a plasamentul privat
TradeVille a încheiat cu succes și în mod anticipat, chiar în prima zi, în condițiile unei suprasubscrieri de peste ...
Top cele mai valoroase branduri din lume 2021 – Kantar
Top cele mai valoroase branduri din lume 2021 – Kantar
Amazon şi Apple sunt în 2021 cele mai valoroase branduri din lume dar mărcile din China ocupă poziţii din ce în ce ...
Petrom intră pe piața de gaze naturale lichefiate
Petrom intră pe piața de gaze naturale lichefiate
OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a obținut licența pentru comercializarea de gaze naturale ...