Experții studioului de gaming românesc Amber predau studenților de la UNArte tehnici de creație 3D

Studenții de la Facultatea de Arte Plastice din cadrul UNArte urmează, începând din toamna acestui an, cursuri dedicate tehnologiei digitale 3D, susținute de specialiștii de la Amber, cel mai mare studio dezvoltator de jocuri video independent din România.
Lidia Neagu - mar, 23 nov. 2021, 10:59
Experții studioului de gaming românesc Amber predau studenților de la UNArte tehnici de creație 3D

Cursul de tehnici de creație 3D se adresează studenților de la Departamentele Pictură, Sculptură și Grafică din anul I, unde cursul este momentan opțional, și pentru ciclul de masterat, unde două cursuri sunt obligatorii și unul opțional. Studenții vor fi introduși în noțiuni elementare precum navigare, interfață, level art, ca apoi să experimenteze lucrul cu UV, texturare, iluminare și randare.

Structura cursului:

Introducere în arta 3D – Conventii generale de modelare -Tipuri de modelare (box / primitive modeling, subd. modeling, nurbs, sculptură, modelare modulară-kitbash)

Introducere în modelarea cu blender – Navigare, interfață, customizare – Editarea meselor, modelare de baza – UV-uri și Texturare – Iluminare și Randare.

Modelare dupa tipologii de asset-uri – Hard Surface vs. Organic/ Sculptură – Creație de Propuri – Environment Art – Character Art

La finalul cursului, studenții vor ști ce tehnici vor putea aplica în funcție de tema fiecărui proiect: crearea unui peisaj sau a unui personaj sau realizarea unei recuzite.

„Parteneriatul cu Amber vine într-un moment prielnic, în acord cu dorința noastră ca aceste cursuri să capete o pondere mai mare în cadrul departamentului nostru pentru a oferi studenților posibilitatea unor noi modalități de exprimare, de dezvoltare a unei cariere artistice.

Nădajduim ca prin aceste parteneriate, pe viitor, Universitatea Națională de Arte din București să joace un rol important într-un domeniu nou ce-și face simțită prezența în cotidian,” a declarat Lector. Univ. dr. Ovidiu Croitoru, Director Departament Arte Grafice.

„Colaborarea Amber cu UNArte reprezintă încă un pas natural pe care studioul îl face în misiunea sa de a oferi know how digital tinerelor generații care doresc să aibă un impact în industriile creative locale. Pe lângă cunoașterea unui program 3D, ne dorim ca la finalul cursului studenții să răspundă mai bine nevoilor și așteptărilor acestor industrii, care sunt întotdeauna în căutare de talent. Aceștia vor putea construi cu ușurință proiecte scenografice, proiecta un design de produs sau lucra în proiecte din industria digitală, implicit și în industria dezvoltatoare de jocuri video,” a precizat Mihai Pohonțu, Chairman în cadrul Amber.

Mentorii cursurilor 3D sunt Vlad Ionescu, Marian Poiană și Valentin Leonida.

Vlad Ionescu a absolvit cursul de Game Design de la Universitatea din Huddersfield, Marea Britanie, a lucrat 7 ani în diverse proiecte pentru jocuri video, film, reclame și animatie, ultimii 2 ani concentrându-se pe VR și producție virtuală. Acum lucrează la Amber ca tech artist la proiectul Amber Avatar.

Marian Poiană a absolvit Facultatea de Arte Plastice din cadrul UNArte la sectia Pictură, a lucrat 21 de ani în animație clasică, gaming, film și este autor a două filme de animație 3D, ultima creație participând la festivalurile de specialitate în luna octombrie a acestui an. În 2019, a preluat o echipă de 16 artiști în Amber București, acum conducând, din rolul de Head of Art România, un grup de 61 de artiști ce acoperă toate disciplinele necesare pentru a crea artă digitală.

Valentin Leonida a absolvit Academia de Arte Decorative și Design, a lucrat 10 ani la Ubisoft pe diverse poziții, de la UI până la level art. După mai mulți ani petrecuți în publicitate, arhitectură și jocuri video, și-a găsit locul în Amber, unde lucrează în cadrul echipei de management pe poziția de Guild Lead.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...