1EUR = 4.7781 RON | Bucureşti 13 º

Companii

Explozie şi incendiu într-o uzină Shell din Olanda: doi răniţi

Explozia, urmată de un incendiu, care a avut loc marţi seară într-un combinat petrochimic al companiei Shell din Olanda s-a soldat cu doi răniţi uşor, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

04 iun, 2014 | Agerpres

'Rănile sunt uşoare', au informat autorităţile regiunii Brabantul de Nord pe contul lor de Twitter.

'Explozia a avut loc chiar în momentul schimbului de tură', a adăgat sursa amintită.

Cei doi răniţi au suferit arsuri, a precizat Jac Klijs, primarul localităţii Moerdijk (vest) unde se află combinatul petrochimic Shell.

Transportaţi la spital, este posibil să fie externaţi în cursul acestei nopţi, a adăugat primarul, citat de agenţia olandeză de presă ANP.

Cauzele exploziei nu sunt cunoscute pentru moment.

Locuitorii din împrejurimi, citaţi postul local de radio şi televiziune Omroep Brabant, au afirmat că au auzit 'două explozii puternice' în jurul orei locale 22.45 (20.45 GMT) şi că întreaga regiune 's-a zguduit ca la cutremur'.

În urma exploziei, un nor de fum s-a ridicat spre cer, fiind vizibil 'de la kilometri' distanţă, potrivit aceloraşi surse care, de asemenea, au făcut cunoscut că se vede un 'incendiu foarte mare'.Maşini ale pompierilor au sosit la faţa locului pentru a stinge incendiul cu ajutorul unor mari extinctoare cu spumă. Incendiul nu fusese stăpânit la ora locală 00.30, însă pierdea treptat în intensitate.

Fumul care s-a răspândit în aer în urma incendiului nu este periculos pentru populaţie, a dat asigurări primarul oraşului Moerdijk.

Autorităţile locale au sfătuit, totuşi, populaţia, prin intermediul Twitter, să ţină geamurile închise, fumul degajat putând provoca 'iritaţii de scurtă durată' ale ochilor şi căilor respiratorii.

Traficul rutier şi maritim a fost suspendat în vecinătatea zonei incidentului.

Combinatul petrochimic Shell are o suprafaţă de 320 de hectare. Compania anglo-olandeză transformă la Moerdijk derivaţi petrolieri în produşi folosiţi, printre altele la fabricarea fibrelor sintetice, vopselelor latex şi antigelului.
CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO