Explozii puternice la Kiev. Primarul Klitschko: „Furnizarea de energie electrică, întreruptă pentru 15% din locuitori. Două persoane rănite. Aproape jumătate dintre locuitori, fără încălzire”

La Kiev s-au auzit explozii puternice, după cum a relatat un jurnalist independent din capitala Ucrainei, scrie The Guardian. „După atacul cu rachete, din cauza întreruperilor de energie electrică de urgenţă, 40% dintre consumatorii capitalei sunt în prezent fără încălzire. Alimentarea cu apă funcţionează normal”, a spus primarul Kievului pe Telegram.
AGERPRES - joi, 09 mart. 2023, 09:38
Explozii puternice la Kiev. Primarul Klitschko:

Anterior, administraţia militară a Kievului a raportat că apărarea antiaeriană a regiunii a funcţionat.

The Guardian nu a verificat independent informaţia.

Şi ziarul ucrainean Dzerkalo Tyzhnia relatează că o explozie la Kiev, precum şi altele s-au auzit în oraşul Sumî şi o dronă a fost observată deasupra regiunii de vest a oraşului Lviv.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat pe contul său oficial Telegram că s-au auzit explozii în sud-vestul oraşului.

„Au fost explozii în cartierul Holosiivski al capitalei. Toate echipele de răspuns au fost trimise la faţa locului. Mai multe detalii urmează”, se arată în postare.

„Furnizarea de energie electrică a fost întreruptă pentru 15% din locuitorii Kievului”, a mai spus primarul.

Încă o explozie în capitală, în cartierul Sviatoshin. Ajutoarele sunt la faţa locului. Maşini sunt în flăcări în curtea unei clădiri rezidenţiale”, a declarat Vitali Klitschko pe Telegram, adăugând că două persoane din acest cartier au fost rănite şi spitalizate, potrivit AFP.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a confirmat că una dintre explozii a fost un atac asupra unei instalaţii electrice şi că 40% dintre locuitorii Kievului sunt acum fără încălzire. Temperatura este de 4°C la Kiev.

„După atacul cu rachete, din cauza întreruperilor de energie electrică de urgenţă, 40% dintre consumatorii capitalei sunt în prezent fără încălzire. Alimentarea cu apă funcţionează normal”, a spus el pe Telegram.

 

Te-ar mai putea interesa și
Grupări armate din Gaza au furat 66 de milioane de euro de la Banca Palestinei, în urma unei serii de jafuri care au avut loc în aprilie
Grupări armate din Gaza au furat 66 de milioane de euro de la Banca Palestinei, în urma unei serii de jafuri care au avut ...
Forțe armate palestiniene, dintre care una pretinde că face parte din gruparea islamistă Hamas, au furat luna trecută un total de 66 de milioane de euro din seifurile mai multor sucursale bancare......
După Germania și Cehia, Polonia anunță la rândul său că a fost vizată de un atac cibernetic de proveniență rusă
După Germania și Cehia, Polonia anunță la rândul său că a fost vizată de un atac cibernetic de proveniență rusă
Polonia a anunţat că a fost la rândul său vizată de presupuse atacuri cibernetice atribuite unui grup rus numit APT28, ...
Nicușor Dan anunță că tramvaiele de pe linia 41 vor circula până la ora trei în noaptea de Înviere
Nicușor Dan anunță că tramvaiele de pe linia 41 vor circula până la ora trei în noaptea de Înviere
În noaptea de Înviere, linia de tramvai 41 va avea un program de funcţionare prelungit, până la ora 03.00, pentru a ...
Antony Blinken: Washingtonul vrea să ofere statelor insulare din Pacific o ofertă mai bună decât cea chineză
Antony Blinken: Washingtonul vrea să ofere statelor insulare din Pacific o ofertă mai bună decât cea chineză
Statele Unite vor să ofere insulelor din Pacific o "alegere mai bună" decât China, chiar dacă Washingtonul singur nu ...