Exportul de enegie electrică a crescut cu 40%, în primele nouă luni. Avans de 4,3% pentru producţie

Resursele de energie electrică au depăşit 51,25 miliarde KWh în primele nouă luni ale acestui an, în creştere cu 9,6% faţă de perioada corespunzătoare a anului 2014, în condiţiile în care producţia a crescut cu 4,3%, la 48,49 miliarde KWh, iar importul a urcat la 2,76 miliarde KWh, în creştere cu peste 2,47 miliarde KWh.
Economica.net - mar, 10 nov. 2015, 07:45
Exportul de enegie electrică a crescut cu 40%, în primele nouă luni. Avans de 4,3% pentru producţie

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, consumul final a depăşit 39,23 miliarde KWh, cu 6,3% mai mare faţă de perioada similară a anului trecut. Iluminatul public a înregistrat o creştere cu 33,2%, iar consumul populaţiei a crescut cu 4,3%. Consumul propriu tehnologic în reţele şi staţii a fost de 4,48 miliarde KWh în scădere cu 0,9%.

Exportul de energie electrică a crescut cu 40,9%, până la 7,54 miliarde KWh, scrie Agerpres.

În ceea ce priveşte producţia de energie electrică, s-a consemnat o scădere de 8,9% la producţia din hidrocentrale, care a totalizat aproximativ 13,07 miliarde KWh, şi un declin de 0,8% al producţiei din centralele nuclearo-electrice (8,55 miliarde KWh).
Pe de altă parte, în termocentrale a fost produsă o cantitate de energie electrică de 19,90 miliarde KWh, în creştere cu 4,6%. Producţia din centralele electrice eoliene a depăşit 5,28 miliarde KWh, în creştere cu peste 56%, iar energia solară produsă în instalaţii fotovoltaice în această perioadă a fost de 1,68 miliarde KWh, în creştere cu 51,3% faţă de perioada corespunzătoare a anului 2014.

În perioada ianuarie – septembrie 2015, resursele de energie primară au crescut cu 3,8%. Principalele resurse de energie primară au totalizat 24,59 milioane tone echivalent petrol (tep), în creştere cu 893.400 tep faţă de perioada similară din anul trecut.

Producţia internă a însumat 16,41 milioane tep, în creştere cu 144.300 tep faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar importul a fost de 8,18 milioane tep.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...