Exporturile au ajuns să aconteze 40% din vânzările Antibiotice Iaşi

Producătorul de medicamente Antibiotice Iași a vândut la export, în primele 9 luni ale acestui an, de 97 de milioane de lei, la venituri total de 242 de milioane lei, potrivit datelor din raportul financiar la 9 luni. Astfel, livările în străinătate au ajuns să conteze în proporție de 40% în vânzările totale ale fabricii ieșene.
Economica.net - vin, 15 nov. 2019, 08:47
Exporturile au ajuns să aconteze 40% din vânzările Antibiotice Iaşi

Cel mai de succes produs este, în continuare, nistatina(antifungic) – Antibiotice fiind lider mondial în comercializarea acestui produs. Vin însă din spate penicilinele, America de Nord înregistrând o majorare cu 50% a comenzilor pentru produsele de acest tip, cum ar fi Ampicilina ori Naficlina.

Decizia de a înființa reprezentanțe comerciale în străinătate s-a dovedit a fi una de success, vânzările în teritoriile unde aceste reprezentanțe există crescând cu 32% față de anul trecut.

“Orientarea constantă spre facilitarea accesului unui număr cât mai mare de pacienți la produsele din portofoliul Antibiotice, a determinat compania să-și creeze o rețea de reprezentanțe comerciale în Republica Moldova, Vietnam, Ucraina și Serbia (Office). Prin aceste reprezentanțe Antibiotice urmarește înregistrarea unui portofoliu de medicamente antiinfecțioase destinat consumului în spitale, o politică adaptată de preț la specificul fiecărei piețe și un parteneriat solid cu distribuitori locali”, se arată în raportul ATB transmis bursei.

Referitor la politica de export, directorul fabricii, Ioan Nani, spunea recent că “în anii 2020 nu mai există granițe, iar companiile sunt prezente peste tot în lume cu produsele lor. Pentru a ne susține planul nostru de dezvoltare în perspectiva următorilor 10 ani, trebuie să fim mereu în contact cu partenerii de afaceri, fapt pentru care este necesar să fim prezenți în asemenea medii unde consolidăm afaceri pe termen lung cu colaboratorii noștri tradiționali și ne facem cunoscuți unor potențiali parteneri”.

Afectați de taxa clawback

Profitul brut al Antibiotice Iași, în primele 9 luni ale anului 2019, a crescut cu 10%, comparativ cu valoarea înregistrată în aceeași perioada a anului 2018, ajungând la 24,15 milioane lei. În perioada analizată, valoarea taxei clawback a crescut cu 17% față de primele 9 luni ale anului 2018, afectând beneficiul companiei.

Cât privește piața internă, Antibiotice și-a menținut poziția de lider pe segmentul medicamentelor generice și OTC comercializate în spitale, cu o cotă de piață de 15,55%. Ieșenii sunt lideri cantitativi pe forma farmaceutică unguente (cotă de piață 23,7%), supozitoare (cotă de piață 42,3%) si pulberi sterile injectabile cotă de piață 72,6%).

Cea mai mare pondere în vânzări pe piaţa internă au deţinut-o produsele din clasele: preparate dermatologice, sistem nervos central, sistem genito-urinar, sistem musculo-scheletic, sistem respirator.

Te-ar mai putea interesa și
Spania majorează salariul minim de la 1 septembrie
Spania majorează salariul minim de la 1 septembrie
Guvernul de stânga din Spania şi sindicatele au ajuns joi seară la un acord cu privire la o uşoară majorare a salariului minim, după mai multe zile de negocieri tensionate, informează AFP....
OMV Petrom a finalizat cu succes prima livrare de gaz natural lichefiat din România
OMV Petrom a finalizat cu succes prima livrare de gaz natural lichefiat din România
OMV Petrom a efectuat prima livrare de gaz natural lichefiat (GNL) din România către Damen Shipyards Mangalia, potrivit ...
Apa de izvor îmbuteliată se scumpește cu 20%. Producătorii se plâng de creșterea costurilor cu energia, transportul și ambalajele
Apa de izvor îmbuteliată se scumpește cu 20%. Producătorii se plâng de creșterea costurilor cu energia, transportul ...
Producătorii de apă de izvor susțin că nu mai pot menține actualul nivel al prețurilor din cauza costurilor tot mai ...
Capitala a atins o incidenţă COVID-19 de 2,05 la mia de locuitori. Ce restricţii ar putea fi impuse
Capitala a atins o incidenţă COVID-19 de 2,05 la mia de locuitori. Ce restricţii ar putea fi impuse
Subprefectul Municipiului Bucureşti Florela-Antonela Ghiţă a declarat că DSP a comunicat vineri o incidenţă COVID-19 ...