Extracția gazelor din perimetrul Neptun Deep, aproape certă: Petrom și Romgaz au depus cerere fermă de rezervare de capacitate pe viitoarea conductă care scoate gazele din mare – surse

OMV Petrom și Romgaz au depus ieri la Transgaz cerere fermă de rezervare de capacitate incrementală în etapa angajantă pentru viitoatea conductă de transport a gazelor naturale care vor fi extrase din Marea Neagră, Tuzla-Podișor, potrivit unor surse din piață.
Mihai Nicuţ - mie, 22 feb. 2023, 09:20
Extracția gazelor din perimetrul Neptun Deep, aproape certă: Petrom și Romgaz au depus cerere fermă de rezervare de capacitate pe viitoarea conductă care scoate gazele din mare - surse

Fiecare dintre cele două companii, care sunt partenere în proiectul de extracție a gazelor Neptun Deep, a depus la Transgaz propria cerere.

Potrivit surselor noastre, cele două companii urmează să constituie, în favoarea Transgaz, o garanție bancară cu o valoare totală de 85 de milioane de euro, mult mai mare decât cea solicitată de operatorul de transport și sistem în faza în care ExxonMobil era implicată în poiectul Neptun, care era de 15 milioane de euro, potrivit surselor noastre. Practic, dacă firmele se răzgândesc, vor pierde 85 de milioane de euro.

Cererea fermă de rezervare și depunerea garanției arată practic că proiectul de extracție a gazelor din perimerul Nepun Deep, cu rezerve de 100 de miliarde de metri cubi de gaze, cel mai mare proiect energetic al României din ultimii ani, va fi cel mai probabil făcut.

Transgaz anunțase încă de la începutul lunii decembrie că a “demarat Etapa neangajantă a Procesului de capacitate incrementală pentru punctul Tuzla, urmare a primirii în data de 7 noiembrie 2022 a unei cereri de capacitate incrementală care respectă prevederile art. 6 din ”Procedura privind rezervarea de capacitate incrementală în Sistemul Naţional de Transport al gazelor naturale prin derularea proceselor de capacitate incrementală având ca obiect puncte de intrare/ieşire în/din Sistemul Naţional de Transport al gazelor naturale, altele decât punctele de interconectare, ce urmează a fi create/dezvoltate prin intermediul proiectelor incluse în planurile de investiții şi dezvoltare a Sistemului Naţional de Transport al gazelor naturale pentru următorii 10 ani”

Rezervarea fermă făcută de Petrom și Romgaz permite Transgaz să poată construi conducta de gaze Tuzla – Podișor (județul Giurgiu), de circa 300 de kilometri și cu o capacitate de până la 8 miliarde de metri cubi pe an, prin care să se poată transporta gazele care vor fi extrase din Marea Neagră, pentru că se dovedește că există cerere de transport de gaze pentru ea.

Testul de rezervare de capacitate a fost făcut de Transgaz și în 2018, cu succes, când concesionari erau ExxonMobil și Petrom, dar lucurile s-au oprit atunci din cauza blocajului generat de legea offshore. Ulterior, Exxon a vândut drepturile sale companiei naționale Romgaz. Contractele de rezervare de capacitate fuseseră încheiate pentru o perioadă de 16 ani și “au fost denunțate în luna noiembrie 2018 de către solicitanți cu suportarea sumei penalizatoare prevăzute în procedură”, după cum a informat chiar Transgaz.

Primele gaze din Neptun Deep, în 2027

Petrom, noul operator al concesiunii estimează că decizia finală de investiție în proiectul Neptun Deep, cu rezerve estimate totale de până la 100 de miliarde de metri cubi de gaze, va fi luată la jumătatea anului. Compania a depus deja documentul de comercialitate la ANRM și a bugetat incusiv pentru acest an cheltuieli de 600 de milioane de lei pentru acest proiect.

Romgaz a luat practic decizia de a investi în momentul în care a cumpărat concesiune de la ExxonMobil.

Investițiile celor două companii până la “primul gaz” se ridică la aproximativ 4 miliarde de euro, suportate în mod egal de Petrom și Romgaz. La platou, zăcământul va genera o producție anuală estimtă la șase miliarde de metri cubi pe an, împărțită în mod egal între cele două companii.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
După BYD și Chery, un alt producător chinez ar putea deschide o fabrică în Europa
După BYD și Chery, un alt producător chinez ar putea deschide o fabrică în Europa
La doar câteva săptămâni după ce BYD a anunțat oficial planul său de a construi o uzină în Ungaria și la câteva zile după ce ibericii au declarat că Chery va produce mașini în Spania,......
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
Guvernanții încearcă pentru a doua oară atragerea unui investitor străin în TAROM, companie care zboară de aproape ...
Top 10 importatori de carne în 2023. Patru sunt lanțuri de magazine, cu Kaufland pe primul loc
Top 10 importatori de carne în 2023. Patru sunt lanțuri de magazine, cu Kaufland pe primul loc
Deși dezvoltă programe prin care încearcă să atragă producători locali de partea lor, dar și capital de imagine și ...
Transelectrica scoate la licitație construcția unei noi linii electrice de 400 kV în Dobrogea
Transelectrica scoate la licitație construcția unei noi linii electrice de 400 kV în Dobrogea
Transelectrica a publicat în sistemul electronic de achiziții publice anunțul de licitație pentru construirea liniei ...