Extrase de cont gratuite pentru acţionarii mici, eliberate de Depozitarul Central la târgul de investiţii organizat de Bursă

Depozitarul Central a eliberat gratuit 851 de extrase de cont pentru vizitatorii târgului “Banii Tăi Expo 2015”, organizat de Bursa de Valori Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 6 - 7 octombrie 2015. Extrasele de cont certifică proprietatea asupra acţiunilor cumpărate la Bursă.
Adrian N. Ionescu - vin, 09 oct. 2015, 06:47
Extrase de cont gratuite pentru acţionarii mici, eliberate de Depozitarul Central la târgul de investiţii organizat de Bursă

Specialiştii Depozitarului Central au prezentat tuturor celor interesaţi informaţii despre distribuirea dividendelor, eliberarea extraselor de cont, precum şi despre alte servicii ale instituţiei.

Depozitarul Central este acea companie din Grupul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), care execută toate operaţiunile post tranzacţionare, de transfer de bani şi de proprietatea asupra acţiunilor şi a altor titluri.Totodată, Depozitarul garantează păstrarea în siguranţă a titlurilor şi furnizează şi alte servicii, precum distribuţia de dividende. Prin interconexiuniule sale compania globale, face posibilă tranzacţionarea  la Bucureşti a unor compani străine mari de la alte burse din lume.

Eliberarea extraselor de cont gratuite s-a realizat în cadrul târgului de investiţii „Banii Tăi Expo 2015”, organizat de BVB, în Piaţa Universităţii, în perioada 6 – 7 octombrie 2015, ca parte a campaniei de promovare a investiţiilor la Bursă, dar şi în fonduri de investiţii, fonduri de pensiii şi produse de asigurări.

Promovarea campaniei de promovare nu a putut disloca nepăsarea sau neîncrederea bucureştenilor şi nici măcar a studenţilor economişti aflaţi la o staţie de metrou depărtare de locul târgului. Numărul de 851 de mici acţionari care au primit extrasele de cont gratuite este reprezentativ pentru afluenţa de vizitatori ai târgului. 

Banii Tăi Expo reia, într-un nou concept, tradiţia târgurilor de investiţii dedicate de Bursă pieţelor financiare. Evenimentul a fost organizat de Bursa de Valori Bucureşti, cu participarea Depozitarului Central, a societăţilor de brokeraj şi a unora dintre companiile listate la bursă, a firmelor de administrare a fondurilor de investiţii, a fondurilor de pensii şi a companiilor de asigurări de viaţă. Evenimentul a avut loc în Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 6 – 7 octombrie, 2015. 

Organizata in Piata Universitatii, centrul urban al Bucurestiului prin care trec zilnic minim 5.000 de persoane, “Banii Tai Expo” isi propune sa aduca in acelasi loc reprezentanti ai diferitelor sectoare ale industriei financiare si pietei de capital pentru a-i informa pe vizitatori despre administrarea banilor si oportunitatile existente.

Oficiali Bursei au promis că Banii Tăi Expo este primul dintr-o serie de proiecte care se vor realiza în luna octombrie în scopul creşterii nivelului culturii financiare din România.

Fluent în Finanţe este un alt proiect pilot al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), care se derulează la nivelul managerilor de pe diferite trepte de ierarhie din companii şi îşi propune să sprijine şi să servească eforturilor de educaţie financiară, şi de investiţii din România.

Conceptul Fluent in Finante intentioneaza sa se apropie in mod activ- de profesionistii romani in mediul lor de lucru de zi cu zi – locul de munca – si sa le atraga atentia acestora asupra importantei de a gestiona in mod eficient propriile resurse. Prin acest proiect pilot, care se va desfasura in perioada Iulie – Noiembrie 2015, Bursa de Valori Bucuresti doreste sa ajunga la peste 20 companii reprezentative, localizate in intreaga tara Romanie pentru a oferi seminarii angajatilor acestora.

Cât priveşte demersul Depozitarului Central „reprezintă un pas extrem de important în procesul de informare şi educare a publicului cu privire la situaţia deţinerilor de instrumente financiare sau distribuirea dividendelor aferente acestor deţineri. Sperăm că acest interes să continue să crească şi ne dorim ca tot mai mulţi deţinători de acţiuni să devină, aşa cum este firesc, preocupaţi de situaţia conturilor proprii”, a declarat Silvia Buicănescu, Director General, Depozitarul Central.

Te-ar mai putea interesa și
City Insurance, cu 3 milioane de clienți, a reînceput plata daunelor. Liderul RCA, șanse să scape de faliment în ciuda găurilor uriașe. ASF și City, către brokeri: „Nu opriți vânzările! Există încă interes pentru preluare”
City Insurance, cu 3 milioane de clienți, a reînceput plata daunelor. Liderul RCA, șanse să scape de faliment în ciuda ...
Cu întreaga conducere suspendată și cu acționariatul decăzut din drepturi, City Insurance, cea mai mare companie de asigurări din România, are încă șanse să revină pe linia de plutire,......
Biden l-a avertizat pe Putin că moartea lui Navalnîi ar avea consecințe dezastruase asupra Rusiei
Biden l-a avertizat pe Putin că moartea lui Navalnîi ar avea consecințe dezastruase asupra Rusiei
Preşedintele american Joe Biden a dezvăluit miercuri că i-a transmis omologului său rus, Vladimir Putin, că, dacă opozantul ...
Gazprom dă asigurări că proiectul Nord Stream 2 este finanțat în totalitate
Gazprom dă asigurări că proiectul Nord Stream 2 este finanțat în totalitate
Proiectul gazoductului Nord Stream 2 este pe deplin finanţat, a afirmat miercuri adjunctul directorului general al Gazprom, ...
Statul acordă subvenții de 2.000 de euro/1.000 mp cultivați pentru legumicultori
Statul acordă subvenții de 2.000 de euro/1.000 mp cultivați pentru legumicultori
Legumicultorii vor beneficia în acest an de un ajutor de minimis de 2.000 de euro/cultură/1.000 metri pătraţi, plafonul ...