Extrase de cont gratuite pentru acţionarii mici, eliberate de Depozitarul Central la târgul de investiţii organizat de Bursă

Depozitarul Central a eliberat gratuit 851 de extrase de cont pentru vizitatorii târgului “Banii Tăi Expo 2015”, organizat de Bursa de Valori Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 6 - 7 octombrie 2015. Extrasele de cont certifică proprietatea asupra acţiunilor cumpărate la Bursă.
Adrian N. Ionescu - vin, 09 oct. 2015, 06:47
Extrase de cont gratuite pentru acţionarii mici, eliberate de Depozitarul Central la târgul de investiţii organizat de Bursă

Specialiştii Depozitarului Central au prezentat tuturor celor interesaţi informaţii despre distribuirea dividendelor, eliberarea extraselor de cont, precum şi despre alte servicii ale instituţiei.

Depozitarul Central este acea companie din Grupul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), care execută toate operaţiunile post tranzacţionare, de transfer de bani şi de proprietatea asupra acţiunilor şi a altor titluri.Totodată, Depozitarul garantează păstrarea în siguranţă a titlurilor şi furnizează şi alte servicii, precum distribuţia de dividende. Prin interconexiuniule sale compania globale, face posibilă tranzacţionarea  la Bucureşti a unor compani străine mari de la alte burse din lume.

Eliberarea extraselor de cont gratuite s-a realizat în cadrul târgului de investiţii „Banii Tăi Expo 2015”, organizat de BVB, în Piaţa Universităţii, în perioada 6 – 7 octombrie 2015, ca parte a campaniei de promovare a investiţiilor la Bursă, dar şi în fonduri de investiţii, fonduri de pensiii şi produse de asigurări.

Promovarea campaniei de promovare nu a putut disloca nepăsarea sau neîncrederea bucureştenilor şi nici măcar a studenţilor economişti aflaţi la o staţie de metrou depărtare de locul târgului. Numărul de 851 de mici acţionari care au primit extrasele de cont gratuite este reprezentativ pentru afluenţa de vizitatori ai târgului. 

Banii Tăi Expo reia, într-un nou concept, tradiţia târgurilor de investiţii dedicate de Bursă pieţelor financiare. Evenimentul a fost organizat de Bursa de Valori Bucureşti, cu participarea Depozitarului Central, a societăţilor de brokeraj şi a unora dintre companiile listate la bursă, a firmelor de administrare a fondurilor de investiţii, a fondurilor de pensii şi a companiilor de asigurări de viaţă. Evenimentul a avut loc în Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în perioada 6 – 7 octombrie, 2015. 

Organizata in Piata Universitatii, centrul urban al Bucurestiului prin care trec zilnic minim 5.000 de persoane, “Banii Tai Expo” isi propune sa aduca in acelasi loc reprezentanti ai diferitelor sectoare ale industriei financiare si pietei de capital pentru a-i informa pe vizitatori despre administrarea banilor si oportunitatile existente.

Oficiali Bursei au promis că Banii Tăi Expo este primul dintr-o serie de proiecte care se vor realiza în luna octombrie în scopul creşterii nivelului culturii financiare din România.

Fluent în Finanţe este un alt proiect pilot al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), care se derulează la nivelul managerilor de pe diferite trepte de ierarhie din companii şi îşi propune să sprijine şi să servească eforturilor de educaţie financiară, şi de investiţii din România.

Conceptul Fluent in Finante intentioneaza sa se apropie in mod activ- de profesionistii romani in mediul lor de lucru de zi cu zi – locul de munca – si sa le atraga atentia acestora asupra importantei de a gestiona in mod eficient propriile resurse. Prin acest proiect pilot, care se va desfasura in perioada Iulie – Noiembrie 2015, Bursa de Valori Bucuresti doreste sa ajunga la peste 20 companii reprezentative, localizate in intreaga tara Romanie pentru a oferi seminarii angajatilor acestora.

Cât priveşte demersul Depozitarului Central „reprezintă un pas extrem de important în procesul de informare şi educare a publicului cu privire la situaţia deţinerilor de instrumente financiare sau distribuirea dividendelor aferente acestor deţineri. Sperăm că acest interes să continue să crească şi ne dorim ca tot mai mulţi deţinători de acţiuni să devină, aşa cum este firesc, preocupaţi de situaţia conturilor proprii”, a declarat Silvia Buicănescu, Director General, Depozitarul Central.

Te-ar mai putea interesa și
Cei mai bine plătiți președinți ai CA din companiile listate la bursa din Frankfurt
Cei mai bine plătiți președinți ai CA din companiile listate la bursa din Frankfurt
Asociația investitorilor privați din Germania (DSW) a dat publicității un raport care dezvăluie care sunt cei mai bine plătiți membri ai consiliilor de administrație din companiile listate la......
Top constructori autostrăzi: Strabag, Alsim Alarko și Tirrena Scavi au avut cele mai mari progrese în ultima lună
Top constructori autostrăzi: Strabag, Alsim Alarko și Tirrena Scavi au avut cele mai mari progrese în ultima lună
Șantierele pe care au fost raportate cele mai mari progrese în ultima lună sunt Tg Mureș - Ungheni (A3), Vidra - Bragadiru ...
De la 1 octombrie, românii vor putea intra în Marea Britanie doar cu pașaportul
De la 1 octombrie, românii vor putea intra în Marea Britanie doar cu pașaportul
De la 1 octombrie 2021 cetăţenii români, asemenea tuturor cetăţenilor din ţările Uniunii Europene, nu vor mai putea ...
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică informează că, potrivit datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional ...