Extreme Networks va achiziționa Aerohive Networks pentru 272 milioane de dolari

Extreme Networks va achiziționa Aerohive Networks la prețul de 4,45 de dolari per acțiune, respectiv un preț de cumpărare total de aproximativ 272 milioane de dolari.
Economica.net - mar, 30 iul. 2019, 10:15
Extreme Networks va achiziționa Aerohive Networks pentru 272 milioane de dolari

Achiziția companiei Aerohive adaugă funcționalități critice de cloud management și edge în portofoliul de soluții end-to-end actual al Extreme Networks. În mod direct, va crește fluxul de venituri din subscripții și va consolida poziția Extreme pe piața soluțiilor wireless în procesul critic de trecere către tehnologia Wi-Fi 6. Extreme se așteaptă ca recenta achiziție să se reflecte în câștigurile non-GAAP per acțiune începând cu anul fiscal 2020.

Aerohive este lider în cloud management, AI și machine learning. Aerohive a fost printre primele companii care a oferit soluții Wi-Fi fără controler local, cu gestionarea rețelei locale în cloud, inclusiv a celei wireless și funcționalități NAC (network access control).

În prezent, este cel de-al doilea furnizor important de servicii LAN wireless gestionate prin cloud, conform analizelor IHS. Aerohive a lansat recent primul trio de access point-uri Wi-Fi 6 și primul access point pluggable din industrie. La nivel global, Aerohive deservește 30.000 de clienți cloud LAN wireless din diverse verticale, inclusiv retail, educație, sănătate, agenții guvernamentale.

Această achiziție va aduce în portofoliul Extreme noi capabilități de automatizare și inteligență. Cu aceste noi capabilități, Extreme își consolida și extinde poziția de lider pe tehnologiile Wi-Fi și NAC, adăugând soluții Wi-Fi și NAC gestionate în cloud, completând astfel soluțiile Wi-Fi și NAC on-premises.

„Achiziția companiei Aerohive stabilește poziția de lider în domeniul cloud, AI și ML, adăugând o platformă verificată de servicii cloud și un serviciu de tip abonament pentru clienții și partenerii Extreme. Vom continua să investim în software și AI pentru a extinde posibilitatile de automatizare în portofoliul nostru de soluții dedicate infrastructurii IT, de la edge până la cloud. Abilitatea de a îmbunătăți experiența utilizatorilor, de a reduce cheltuielile operaționale și de a oferi rețele gestionate în cloud este esențială pentru strategia noastră,” declară Ed Meyercord, președinte și CEO, Extreme Networks.

Prin integrarea soluțiilor Aerohive în portofoliul său, Extreme va putea oferi clienților și partenerilor săi mai multe opțiuni cloud și on-premises de tehnologii wired și wireless, cât și o soluție de top pentru managementul cloud al rețelelor – toate de la un singur furnizor și totodată susținute de propria sa echipa de asistență și serviciile sale premiate.

În România, soluțiile Extreme Networks sunt disponibile încă din 2007 prin intermediul distribuitorului său Veracomp și a rețelei sale de parteneri.

Veracomp Europe a fost înființat în 2007, iar de atunci a înregistrat o evoluție permanent ascendentă. În prezent, are o rețea extinsă de parteneri specializați, cu prezență la nivelul întregii țări, cărora le asigură un portofoliu variat de soluții de securitate, networking, stocare și telecomunicații, servicii de suport tehnic, presales și educațional.

Extreme Networks furnizeză soluții enterprise agile, flexibile și sigure, bazate pe software, care acoperă necesitățile infrastructurii IT de la periferie până la cloud, susținând procesele de transformare digitală. Producătorul are peste 30.000 de clienți beneficiari la nivel global, 50% din companiile listate în Fortune 50 și numeroase alte companii lider din industrii precum turism, retail, transport, logistică, sănătate, producție, instituții de educație și agenții guvernamentale.

Te-ar mai putea interesa și
Chimcomplex a început extinderea capacităților energetice pe platforma A6 Dej
Chimcomplex a început extinderea capacităților energetice pe platforma A6 Dej
Chimcomplex a început un proiect de extindere a capacităților energetice pe platforma A6 Dej, printr-un amplu proces de modernizare, ce va consolida poziția sa pe piața energetică, informează......
Capitalizarea bursieră a Nvidia a ajuns la 2.000 de miliarde de dolari
Capitalizarea bursieră a Nvidia a ajuns la 2.000 de miliarde de dolari
Nvidia a ajuns vineri la o capitalizare bursieră de 2.000 de miliarde de dolari, profitând de cererea masivă pentru cipurile ...
TradeVille anunţă succesul ofertei publice de vânzăre de obligaţiuni a Impact Developer & Contractor, care s-a desfășurat în perioada 12 – 23 februarie
TradeVille anunţă succesul ofertei publice de vânzăre de obligaţiuni a Impact Developer & Contractor, care s-a ...
TradeVille anunţă succesul ofertei publice de vânzăre de obligaţiuni a Impact Developer & Contractor, menţionând că ...
Moscova impune măsuri de retorsiune față de ultimul pachet de sancțiuni decis de UE. Crește lista oficialilor europeni cărora li se interzice să intre în Rusia
Moscova impune măsuri de retorsiune față de ultimul pachet de sancțiuni decis de UE. Crește lista oficialilor europeni ...
Ministerul de Externe de la Moscova a anunţat vineri că a extins semnificativ lista oficialilor din Uniunea Europeană ...