1EUR = 4.8347 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Exxon avertizează în legătură cu o nouă scădere a profitului în trimestrul al doilea

Principala companie petrolieră americană, Exxon Mobil, a anunţat că va avea pierderi semnificative în operaţiunile de rafinare şi producţie a petrolului şi gazelor în trimestrul al doilea, rezultatele urmând a fi publicate la finele lunii iulie, transmite agenţia EFE, potrivit Agerpres.

03 iul, 2020 | Agerpres

Exxon a calculat că scăderea preţurilor la petrol şi gaze va determina pierderi cuprinse între 2,5 şi 3 miliarde de dolari, conform unui document publicat joi. Concret, compania petrolieră estimează că pierderile din cauza preţului petrolului vor oscila între 2,5 şi 2,1 miliarde de dolari, în timp ce în cazul gazelor naturale acestea vor fi între 400 şi 500 milioane de dolari, scrie Agerpres.

Totodată, Exxon menţionează în document pierderi şi în alte sectoare, precum cel al producţiei de combustibili (benzină şi motorină) şi din cauza costurilor privind operaţiunile logistice legate de petrol în America de Nord. În total, aceste sectoare vor înregistra pierderi cuprinse între 800 milioane de dolari şi 1,2 miliarde de dolari, potrivit Agerpres.

Reducerea activităţii economice, precum şi a călătoriilor pe distanţe lungi în toată lumea, din cauza pandemiei, au influenţat negativ preţurile petrolului, care au suferit o scădere record lunile trecute.

Analiştii se aşteaptă ca Exxon, care va publica rezultatele financiare pe 31 iulie, să anunţe pierderi de circa 2,3 miliarde de dolari în trimestrul al doilea, conform FactSet.

Exxon a înregistrat în primul trimestru din 2020 pierderi pentru prima dată în ultimele decenii, fiind impactat de reducerea cererii, provocate de pandemia de Covid -19.

Exxon, cu sediul în Irving (Texas), a pierdut 610 milioane de dolari în perioada ianuarie-martie, un rezultat trimestrial prost ce nu mai fusese înregistrat de aproape 32 de ani.

Ca răspuns la consecinţele crizei, Exxon a anunţat după primul trimestru o diminuare a cheltuielilor de capital de 30 % până la finele anului şi o reducere a cheltuielilor operaţionale de 15%. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO