Exxon Mobil intenţionează să îşi majoreze investiţiile cu 16% în 2020

Grupul petrolier american Exxon Mobil Corp a anunţat miercuri că anul viitor intenţionează să îşi majoreze cheltuielile de capital cu 10% până la 16%, semn că grupul vrea să îşi restabilească producţia de petrol şi gaze naturale în pofida presiunilor venite de la investitori pentru majorarea recompenselor, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 06 mart. 2019, 15:37
Exxon Mobil intenţionează să îşi majoreze investiţiile cu 16% în 2020

Exxon Mobil estimează un avans de 4 miliarde de dolari în acest an al cheltuielilor sale de capital, care ar urma să ajungă la 30 de miliarde de dolari. Anul următor, Exxon se aşteaptă să cheltuie între 33 şi 35 de miliarde de dolari şi între 30 şi 35 de miliarde de dolari în următorii ani de până în 2025.

„Societatea are nevoie ca noi să facem aceste investiţii. Poate cel mai mare risc cu care se confruntă industria petrolieră în prezent este nivelul scăzut al investiţiilor”, a spus Darren Woods.

Exxon Mobil i-a asigurat pe investitori şi analişti că toate aceste cheltuieli vor da rezultate. Grupul petrolier şi-a majorat ţinta de creştere a profitului în 2025 cu cinci puncte procentuale până la 140% comparativ cu nivelul din 2017. Câştigurile potenţiale cumulate până în 2025 au fost majorate cu nouă miliarde de dolari, comparativ cu ţintele anunţate la reuniunea cu investitorii de anul trecut.

Exxon a precizat că va cheltui aproximativ 2,5 miliarde de dolari pe an pentru a explora noi rezerve de petrol şi gaze naturale. Compania a precizat că lucrările sale de explorare în următorii trei ani se vor concentra pe forajele offshore în ape adânci şi proiecte care pot alimenta portofoliul său de gaze naturale lichefiate.

În apele teritoriale româneşti ale Mării Negre, companiile ExxonMobil şi OMV Petrom explorează împreună blocul Neptun, unde primele estimări arată existenţa unor zăcăminte de gaze între 42 şi 84 de miliarde de metri cubi.

OMV Petrom îşi doreşte foarte mult să continue proiectul de gaze din Marea Neagră, însă, deocamdată, nu se întrunesc condiţiile necesare pentru a fi luată decizia de a merge mai departe, a declarat, la finele lunii februarie, Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...