EY: 72% dintre companiile globale consideră Inteligenţa Artificială cea mai importantă competenţă a angajaţilor

Aproximativ trei sferturi dintre liderii financiari globali (72%) susţin că Inteligenţa Artificială (AI) va avea un puternic impact asupra modului în care finanţele vor valorifica datele din companie, arată rezultatele unui nou studiu realizat de EY, dat vineri publicităţii.
Economica.net - vin, 14 dec. 2018, 17:07
EY: 72% dintre companiile globale consideră Inteligenţa Artificială cea mai importantă competenţă a angajaţilor

Cea de-a 5-a ediţie a cercetării anuale EY – „Cum poate transformarea digitală a raportării să creeze puntea dintre încredere şi valoare pe termen lung?” – relevă că, la nivel global, doar 58% dintre liderii financiari chestionaţi spun că afacerile lor se bucură de un nivel ridicat de încredere publică, transparenţa în raportare fiind esenţială pentru câştigarea încrederii.

Pe de altă parte, la nivel regional, respondenţii din Japonia sunt mai optimişti (68%) decât cei din America (63%), Asia-Pacific (59%) şi Europa, Orientul Mijlociu, India şi Africa (EMEIA) – cu 55% din total.

În privinţa raportării datelor non-financiare, 72% dintre liderii financiari precizează faptul că aceste informaţii sunt din ce în ce mai utilizate în procesul decizional al investitorilor, în timp ce 19% dintre respondenţi spun că acestea nu sunt verificate în mod independent, în prezent.

La capitolul noilor tehnologii, Inteligenţa Artificială reprezintă, în viziunea a 44% dintre cei chestionaţi, cea mai importantă tehnologie peste cinci ani. Aceasta este urmată de automatizarea proceselor robotizate (RPA) – cu 32%, şi de instrumentele bazate pe blockchain (24%). Cu toate acestea, riscul privind gestionarea datelor rămâne cea mai importantă provocare pentru echipele de raportare ale companiilor, 54% considerând-o drept principala îngrijorare.

Potrivit sursei citate, 79% dintre respondenţi consideră că există o nevoie urgentă ca departamentele financiare să recruteze profesionişti cu noi seturi de competenţe, cum ar fi experienţa în AI, blockchain şi machine learning. În acest context, 72% dintre liderii companiilor financiare globale sunt de părere că Inteligenţa Artificială ar trebui să fie competenţa cea mai importantă a angajaţilor.

Cercetarea a fost efectuată de Longitude în numele Serviciilor de Contabilitate Financiară şi Consiliere (FAAS) ale EY, pe un eşantion de 1.000 de directori financiari sau controlori financiari ai marilor organizaţii. Dintre acestea, peste o treime (35%) au venituri mai mari de 5 miliarde de dolari pe an, în timp ce 12% au venituri mai mari de 10 miliarde de dolari. Respondenţii provin din: America, Asia-Pacific, Europa, Orientul Mijlociu, India şi Africa (EMEIA), Japonia (din 13 sectoare industriale).

Studiul a fost completat de interviuri detaliate cu directori financiari şi lideri de organizaţii, precum şi cu profesionişti din domeniu ai EY.

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 260.000 de angajaţi în peste 700 de birouri din 150 de ţări şi venituri de aproximativ 34,8 miliarde de dolari în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2018. În România, EY se află din anul 1992, iar în prezent cei 800 de angajaţi din ţară şi Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Xiaomi va construi o fabrică de automobile electrice în Beijing, în care va produce anual 300.000 de unități
Xiaomi va construi o fabrică de automobile electrice în Beijing, în care va produce anual 300.000 de unități
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp va construi în apropiere de Beijing o uzină capabilă să asambleze 300.000 ...
Rata de incidență COVID-19 din București a scăzut la 2,26 la mie. Grădiștea rămâne singura localitate din Ilfov cu rată de peste 6 la mie
Rata de incidență COVID-19 din București a scăzut la 2,26 la mie. Grădiștea rămâne singura localitate din Ilfov cu ...
Rata de incidenţă a COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, sâmbătă, de 2,26 de cazuri la mia de locuitori, ...
ECDC consideră că nivelul riscului ca noua tulpină COVID-19 să se răspândească în Europa e de la ridicat la foarte ridicat
ECDC consideră că nivelul riscului ca noua tulpină COVID-19 să se răspândească în Europa e de la ridicat la foarte ...
Riscul este "de la ridicat la foarte ridicat" ca noua variantă de COVID-19, numită Omicron şi detectată iniţial în ...