F1: Echipa Mercedes, deferită Tribunalului Internaţional al FIA pentru testele cu Pirelli

Echipa Mercedes AMG va compărea în faţa Tribunalului Internaţional al FIA, după ce a efectuat o sesiune privată de teste cu furnizorul unic de pneuri în Formula 1, Pirelli, a anunţat, joi, forul de la Paris, informează autosport.com.
Economica.net - joi, 06 iun. 2013, 12:02
F1: Echipa Mercedes, deferită Tribunalului Internaţional al FIA pentru testele cu Pirelli

Dacă va fi găsită vinovată, echipa Mercedes riscă depunctarea în clasamentele generale, sancţiunile putând ajunge chiar la excluderea din Campionatul Mondial de Formula 1.

În schimb, testele efectuate de Ferrari cu Pirelli, în 23-24 aprilie, cu un monopost din 2011, au fost considerate regulamentare.

Tribunalul Internaţional al FIA este o instanţă independentă, formată din 12 membri, care judecă pe baza regulamentelor forului mondial.

La Marele Premiu al Principatului Monaco, desfăşurat la 26 mai, Red Bull şi Ferrari au înaintat comisarilor FIA un protest oficial după ce s-a descoperit că Pirelli şi Mercedes au efectuat o sesiune secretă de teste de trei zile (15-17 mai), în condiţiile în care testele sunt interzise pe parcursul sezonului.

Red Bull şi Ferrari au acuzat Mercedes că a încălcat articolul 22.4 din regulamentul sportiv, potrivit căruia testele pe parcursul sezonului sunt interzise, cu câteva excepţii. Echipele rivale nu au fost informate de testul efectuat de Mercedes, care a presupus nu numai folosirea monopostului F1W04 din acest sezon, ci şi participarea piloţilor titulari, Nico Rosberg şi Lewis Hamilton. Adversarii cred că Mercedes poate beneficia astfel de un important avantaj tehnic în lupta pentru titlurile mondiale, în condiţiile în care Pirelli va schimba compoziţia pneurilor pentru restul sezonului.

Între-un comunicat din 27 mai, FIA preciza că Pirelli trebuia să fi oferit tuturor echipelor posibilitatea de a testa. La începutul lunii mai, Pirelli a cerut FIA permisiunea de a efectuat o serie de teste, iar forul automobilistic mondial a sfătuit constructorul de pneuri să ofere tuturor echipelor această posibilitate, pentru a asigura echitatea sportivă.

„După această comunicare, FIA nu a mai primit niciun fel de informaţii despre un posibil test de la Pirelli sau de la Mercedes-AMG. Mai mult, FIA nu a primit o confirmare că tuturor echipelor li s-a oferit oportunitatea de a lua parte în acest test”, a menţionat Federaţia Internaţională de Automobilism, în acel comunicat.

Adversarii germanilor speculează că Mercedes AMG caută o soluţie după ce a avut mari probleme cu uzura pneurilor în acest început de campionat, în ciuda faptului că echipa a înregistrat rezultate excelente în calificări.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...