F64, cel mai mare magazin foto-video din România, estimează afaceri de peste 24 milioane euro în 2015

F64, cel mai mare magazin foto-video din România, a înregistrat vânzări în creştere în prima jumătate a anului în curs, pe fondul avansului vânzărilor online şi stabilităţii vânzărilor tradiţionale, şi estimează că va încheia anul 2015 cu o cifră de afaceri de peste 24 milioane euro, în creştere cu circa 20% faţă de anul anterior, a declarat miercuri Marian Alecsiu, director general şi co-fondator F64.
Economica.net - mie, 14 oct. 2015, 19:39
F64, cel mai mare magazin foto-video din România, estimează afaceri de peste 24 milioane euro în 2015

Reprezentantul F64 a apreciat că ritmul de creştere a vânzărilor cu 20% va fi menţinut şi anul viitor, compania bazându-se pe zona de camere video de tip ‘Action Cam’ şi drone, dar şi pe evoluţia bună a vânzărilor online, care se apropie de 55% din total.

De asemenea, până la finalul anului, F64 va introduce în gama de produse şi televizoarele 4K, fiind în discuţii, în acest sens, cu o serie de parteneri.

În totalul vânzărilor, aparatele foto compacte şi DSLR reprezintă aproape 30%, în timp ce segmentul video de tip action cam şi drone – circa 10%.

Potrivit lui Alecsiu, F64 a înregistrat creşteri inclusiv pe zona aparatelor foto DSLR, dinamica pozitivă fiind susţinută şi de faptul că producătorii de aparate de nivel ‘mid’ şi ‘high’ au scăzut preţurile modelelor ajunse la maturitate.

F64 a marcat miercuri 14 ani de activitate, perioadă în care a devenit un reper pentru fotografia din România, aducând rapid cele mai noi echipamente, organizând cursuri şi impresionante expoziţii cu lucrările fotografilor români sau internaţionali.

‘În fotografie se spune că nu echipamentul contează, ci ochiul şi omul care încadrează realitatea pe un cadru de film sau pe un senzor. F64 a dorit să le ofere mereu clienţilor săi cele mai noi şi mai performante unelte, deoarece fotografia nu se schimbă, dar mediul pe care este captată şi prezentată da. Astfel, din 2002 sunt disponibile DSLR-urile în oferta magazinului, iar din 2008-2009 au fost introduse camerele foto mirrorless. Din 2013, gama F64 a fost completată cu smartphone-uri şi tablete. Mai mult, clienţii au posibilitatea de a cumpăra şi drone, iar în magazin a fost amenajat primul stand pe zona de action, unic în România. În prezent, sunt peste 6.000 de produse în showroom, iar online pot fi găsite peste 15.000’, au precizat reprezentanţii companiei.

În 2007 au fost introduse primele cursuri dedicate aprofundării cunoştinţelor în genuri precum fotografia de studio sau de produs, iar din 2012 sunt disponibile cursuri acreditate. Din 2014 există un serviciu de consultanţă online non-stop şi de consultanţă foto la domiciliu.

‘Noi am pornit în vremea în care fotografia pe film încă era populară, iar acum avem telefoane şi drone cu ajutorul cărora să imortalizăm lumea. Ne bucurăm, în primul rând, că evoluţia tehnologiei a dus la o democratizare a fotografiei şi tot mai mulţi oameni pot să îşi satisfacă pasiunea. Acest fapt nu poate fi decât benefic, deoarece fiecare dintre noi se naşte cu o nevoie primară de a crea, de a se exprima. Unii o fac foarte bine în scris sau prin muzică, noi ne bucurăm că o putem face prin fotografie şi că îi ajutăm şi pe alţii să facă acelaşi lucru. Dacă investeşti suficient timp şi eşti dedicat, arta fotografică te răsplăteşte şi vedem cel mai bine asta la oamenii cu care lucrăm. În cei 14 ani de F64 am construit o echipă puternică şi pasionată şi am cultivat diversele genuri ale fotografiei. Cât de curând mă aştept să avem prima expoziţie cu imagini surprinse din dronă şi în câţiva ani, de ce nu, să expunem fotografii realizate cu ochelari inteligenţi’, a declarat Marian Alecsiu.

Data oficială a lansării F64 este 31 octombrie 2001, la debut magazinul având doar patru angajaţi. În 2015, sunt peste 130 de membri în echipă, iar showroom-ul din bulevardul Unirii nr. 45 a devenit casa fotografiei din Bucureşti. Primul sediu al F64 a fost în strada Mihai Vodă, deschis în 2002. Din 2008, magazinul s-a mutat în strada Vigilenţei, iar sediul din Bd. Unirii a fost inaugurat pe 10 octombrie 2011. Mai mult, din 2012 există şi cafeneaua F64, locul de întâlnire al pasionaţilor de fotografie.

Odată cu sărbătorirea celor 14 ani, F64 a pregătit câteva surprize şi evenimente pentru vizitatori. În sala expoziţională vor fi prezentate peste 20 de fotografii realizate de echipa F64.

Tot pe 14 octombrie, clienţii vor fi întâmpinaţi întreaga zi, între orele 9:00 şi 22:00, cu diverse surprize în magazinul F64 şi vor avea ocazia să fie fotografiaţi într-un decor creativ amplasat în studioul foto. Toate imaginile vor fi apoi încărcate pe pagina de Facebook F64. În plus, la aniversarea celor 14 ani de F64 aceştia îşi pot face ‘Buletin de Fotograf’ în aplicaţia de Facebook dedicată şi vor avea acces la reduceri de 14% la 14 produse, pe 14 octombrie.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...