1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Fabrica de Avioane Craiova a semnat contractul de 275 milioane lei pentru modernizarea a 10 avioane ale MApN

Contractul prin care Fabrica de Avioane Craiova va moderniza zece aeronave IAR 99 SN din dotarea MApN, pe care se vor antrena viitorii piloţi de F16, a fost semnat, vineri, în prezenţa premierului Ludovic Orban şi a unei delegaţii guvernamentale, potrivit Agerpres.

14 aug, 2020 | Agerpres

Valoarea totală a contractului este de aproximativ 275 milioane lei şi are o durată de realizare de 48 de luni. Primul avion ar urma să intre în testele de verificare după 22 de luni, iar la finalul celor patru ani vor fi modernizate zece avioane, pe care piloţii din Forţele Aeriene Române se vor antrena pentru a putea face trecerea pe avioane supersonice F16.

Totodată, prin acest program, piloţii vor putea fi pregătiţi pentru antrenamentul de luptă şi pentru sprijin aerian în acţiuni militare concrete.

Prezent la semnarea contractului, premierul Ludovic Orban a declarat că "România a aprobat un program de înzestrare în valoare de peste 90 de miliarde, pe zece ani, un program care să asigure României toate capacităţile de apărare, să permită Armatei Române să fie pregătită în orice moment să facă faţă oricărei situaţii".

"Ştim că România e la răscruce de vânturi, unde se întâlnesc plăci tectonice, şi din acest motiv trebuie să investim în apărare, să investim în dezvoltarea capabilităţilor defensive, să investim în pregătirea militarilor. Odată cu acest program, obiectivul pe care îl urmărim este acela de a asigura dezvoltarea economică, de a menţine capacităţi industriale, de a genera locuri de muncă, de a asigura transfer tehnologic, transfer de know-how. De asemenea, urmărim obiectivul de a obţine cât mai multe investiţii în cercetate, inovare, dezvoltare", a spus premierul. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO