1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Fabrica de pâine Lujerul şi-ar putea închide porţile la 1 august. Terenul va fi scos la vânzare

 Fabrica de pâine Lujerul şi-ar putea închide porţile la 1 august, după pierderile înregistrate în primele cinci luni ale anului, iar terenul de 3,6 hectare pe care este construită va fi vândut, dacă propunerea Consiliului de Administraţie va fi aprobată de acţionarii firmei.

11 iul, 2013 | Mediafax

Principalii acţionari ai unităţii sunt Dobrogea Grup, care deţine 46,4% din acţiuni, şi Overseas Grup Impex, cu 39,7%. La începutul acestui an, producătorul din industria de morărit şi panificaţie Dobrogea a intrat în insolvenţă. Overseas mai are în portofoliu producătorul de paste Băneasa.

"Oprirea activităţii de producţie a pâinii şi produselor de panificaţie şi a activităţilor conexe acestora începând cu data de 1 august 2013, ca urmare a înregistrării de pierdere în lunile ianuarie-mai 2013, desfiinţarea începând cu aceeaşi dată a locurilor de muncă ce nu mai sunt necesare societăţii în aceste condiţii, luarea deciziei de aplicare a măsurii de concediere colectivă a salariaţilor", se arată într-un anunţ de convocare a AGA.

După închiderea activităţii, utilajele ar urma să fie vândute, construcţiile demolate, iar terenul în suprafaţă de aproape 36.000 metri pătraţi să fie împărţit în nouă loturi şi vândut.

Şi în 2008, firma anunţa o posibilă mutare a fabricii Lujerul, iar terenul de 3,6 hectare să fie vândut, dar a decis continuarea activităţii în aceeaşi locaţie.

Fabrica Lujerul a fost construită în perioada 1988-1989 ca fabrică în cadrul Intreprinderii de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase Bucureşti (IMPPF). Pus în funcţiune în august 1989, acest complex cuprindea, printre altele, o fabrică de pâine cu o capacitate de producţie de 100 tone/zi, şi o moară de grâu, cu o capacitate de producţie de 240 tone/zi, care începe să funcţioneze în 1994, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul firmei.

În 1991, Lujerul s-a reorganizat ca societate comercială pe acţiuni, iar în martie 1999 a fost privatizată prin cumpărarea a aproape 70% din acţiunile deţinute de Fondul Proprietăţii de Stat, de către compania din domeniul morăritului şi panificaţiei Dobrogea şi firma Overseas Group Impex.

Peste 99% din acţiunile Dobrogea sunt deţinute de 2.224 de asociaţi. Overseas Group Impex este controlată de firma OTC Holding NV (44%), cu sediul social în Belgia, printre alţi acţionari semnificativi numărându-se Mihai Pagnejer, cu 25,12% din acţiuni, şi Cezar Muntean, cu 24,88%.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, Lujerul a raportat în 2011 o cifră de afaceri de 33 milioane lei (7,4 milioane euro) şi un profit de 1,5 milioane lei (350.000 euro).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO