Fabrica Norada, producătorul mărcii de haine Seroussi, fondată de omul de afaceri Joseph Seroussi, s-a închis

Economica.net
01 03. 2024
seroussi

La 9 ianuarie 2024, acţionarii Norada au decis reducerea capitalului social cu peste 9 milioane de lei şi restituirea către acţionari a unei cote părţi din aporturi, proporţional cu reducerea de capital, conform deciziei firmei obţinute de Economica.net.
După această operaţiune, capitalul social al Norada e de 101.260 de lei.
Firma şi-a schimbat obiectul de activitate din producţie în comerţ cu amănuntul, în magazine, al produselor textile.
Reducerea masivă de capital se datorează încetării activităţii de producţie a firmei Norada, vânzării imobilelor care aparţin fabricii şi a unor echipamente şi utilaje de producţie, reiese din decizia acţionarilor obţinută de Economica.net.

Firma e controlată de Nalsa Limited cu peste 82% din capitalul social şi de Ramona Ruth Seroussi, cu 11,3% din firmă.

Produsele marca Seroussi se vând în magazinele cu acelaşi nume din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Brăila, Odorheiu Secuiesc, Timişoara şi Tîrgu-Mureş şi în magazinul online Seroussi.ro.
Costumele Seroussi sunt fabricate din stofe din lână în combinaţie cu mătase sau mohair.

Norada SA e firma prin care a operat fabrica de costume pentru bărbaţi din Odorheiu Secuiesc, parte a grupului J&R Enterprises. Din grup mai fac parte firmele Ikos Conf din Odorheiu Secuiesc şi Serconf din Botoşani.

Norada a avut o cifră de afaceri netă de aproximativ 20 de milioane de lei în 2022, cu circa 56% mai mare decât cea din 2021. Firma a avut profit net de 1,6 milioane de lei în 2022, după ce în 2021 şi în 2020 a mers în pierdere, arată bilanţurile comparate de Economica.net. Norada a lucrat cu un număr mediu de 43 de salariaţi, în scădere cu 8 oameni faţă de nivelul anului 2021.

Fondatorul afacerilor aflate sub umbrela brandului Seroussi este suedezul Joseph Seroussi care a deschis prima sa firmă din România J&R Enterprises în 1990, devenind unul dintre cei mai mari investitori în industria textilă.

Sursă foto:://www.jaren.ro/

Fabrica Norada a fost numită după cele trei fete ale lui Seroussi: Nora, Ramona şi Delilah şi a fost construită între anii 1993 şi 1994.

În 2005, fabrica a lucrat cu un număr mediu de peste 1.400 de salariaţi. În 2020, ultimul an în care firma Norada mai avea activităţi de producţie, a lucrat cu peste 500 de salariaţi. În 2021, firma şi-a schimbat obiectul de activitate în comerţ cu îmbrăcăminte şi a raportat la Finanţe un număr mediu de 51 de angajaţi.