1EUR = 4.8705 RON | Bucureşti 22 º

Extern

Facebook, prima oară, dar şi Twitter sancţionează un clip al lui Trump despre pandemia de Covid-19, considerat mincinos

Facebook şi Twitter au şters sau au pus să retragă, într-un interval de câteva ore, o înregistrare video a echipei de campanie a lui Donald Trump care le încălca regulile referitoare la dezinformare privind pandemia de Covid-19, relatează AFP, potrivit News.ro. 

06 aug, 2020 | News.ro

Ambele reţele de socializare, criticate dur atât de dreapta, cât şi de stânga, din cauza politicilor de moderare a conţinuturilor, şi-au înăsprit tonul faţă de Donald Trump.

În clipul retras miercuri, şeful statului american declara, într-un interviu acordat Fox News, că copiii sunt ”aproape total” imunizaţi - prin vârsta lor - împotriva noului coronavirus.

”Acest video conţine informaţii false potrivit cărora un anumit grup de persoane nu este susceptibil să ia Covid-19, ceea ce încalcă regulamentul nostru cu privire la dezinformare privind boala”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Facebook, scrie News.ro. 

Aceasta este prima oară când Facebook îl cenzurează în mod direct pe Donald Trump.

Twitter a mers şi mai departe.

Reţeaua a interzis contului de campanie al şefului statului american să mai continue să posteze mesaje, atât timp cât nu retrage fragmentul din interviu.

Contul @TeamTrump pare că s-a conformat cererii platformei, pentru că era activ miercuri seara, iar înregistrarea video a dispărut, scrie News.ro. 

”Preşedintele enunţa doar un fapt: copiii sunt mai puţin susceptibili decât adulţii să ia (noul) coronavirus”, a reacţionat o purtătoare de cuvânt a campaniei lui Donald Trump, Courtney Parella.

”Iată încă o probă că Silicon Valley este părtinitoare împotriva preşedintelui. Regulile sunt aplicate doar într-un sens. Reţelele de socializare nu sunt arbitrii adevărului”, a denunţat ea, scrie News.ro. 

Măsurile luate de cei doi giganţi californieni riscă să relanseze veleităţile locatarului Casei Albe şi Partidului său Republican de a lansa represalii împotriva reţelelor de socializare, pe care le acuză de favorizarea opoziţiei.

Ei sunt extrem de porniţi după ce, la sfârşitul lui mai, Twitter a marcat un tweet al miliardarului republican, interpretat larg drept un îndemn la violenţă împotriva unor manifestanţi împotriva rasismului.

Furios, Trump a semnat un decret vizând să schimbe o lege care asigură platformelor digitale o mare libertate în domeniul moderării conţinuturilor. Tabăra sa s-a adunat în jurul său.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO