Facebook a raportat rezultate peste aşteptări, dar a speriat investitorii în privinţa publicităţii

 Facebook a raportat rezultate financiare peste aşteptări, dar acţiunile companiei au trecut de pe creştere pe scădere după ce compania a anunţat informaţii privind încetinirea ratei de utilizare în rândul adolescenţilor şi un plan mai precaut privind spoturile publicitare din secţiunea Newsfeed.
Economica.net - joi, 31 oct. 2013, 08:07
Facebook a raportat rezultate peste aşteptări, dar a speriat investitorii în privinţa publicităţii

Acţiunile Facebook au avansat cu 17% în tranzacţiile electronice de după închiderea bursei din SUA imediat după publicarea raportului financiar, în care compania a depăşit aşteptările Wall Street cu o creştere a veniturilor de 60% pentru trimestrul al treilea, potrivit MarketWatch.

De asemenea, operatorul celei mai mari reţele de socializare din lume a notat că aproape jumătate din veniturile din publicitate sunt generate de pe dispozitive mobile, precum smartphone-uri şi tablete.

Preţul titlurilor a trecut pe scădere în timpul conferinţei cu analiştii, dar a revenit ulterior aproape de nivelul anterior publicării rezultatelor. La aceste discuţii directorul financiar al Facebook, David Ebersman, a admis că reţeaua de socializare a înregistrat un declin în rândul utilizatorilor zilnici, mai ales printre adolescenţii din SUA. Ebersman nu a dat detalii privind scăderea.

De asemenea, directorul financiar a afirmat că Facebook va îmbunătăţi în continuare „calitatea şi relevanţa” spoturile publicitare din secţiunea Newsfeed, dar nu se aşteaptă „să suplimenteze semnificativ spoturile publicitare ca procentaj din articolele publicate, comparativ cu situaţia de la sfârşitul trimestrului al treilea”.

Citeste si: Facebook testează o nouă versiune a aplicaţiei Messenger pentru Android. Cum va arăta

„Este important, deoarece creşterea numărului de spoturi în Newsfeed a fost un motor semnificativ al avansului veniturilor în acest an, aşa că ar trebuie să ţineţi cont de acest factor în aşteptările pentru anul următor”, a spus el.

Unii analişti au avertizat recent că reţeaua socială pierde interesul adolescenţilor, însă Facebook a minimalizat acestă îngrijorare în trecut. Comentariile lui Ebersman ar putea fi printre cauzele evoluţiei preţului acţiunilor, afirmă analiştii.

„Comentariul precaut pare să fi speriat lumea”, a declarat Michael Pachter, analist la firma de investiţii şi servicii financiare Wedbush.

Rezultatele financiare pentru trimestrul al treilea au depăşit uşor aşteptările analiştilor, notează MarketWatch.

Facebook a obţinut profit de 425 milioane de dolari, 17 cenţi pe acţiune, în trimestrul al treilea, faţă de o pierdere de 59 de milioane de dolari, 2 cenţi pe acţiune, în perioada similară a anului trecut. Veniturile au crescut de la 1,26 miliarde de dolari anul trecut la 2,02 miliarde de dolari. Profitul ajustat s-a situat la 25 de cenţi pe acţiune.

Analiştii estimau un profit ajustat de 19 cenţi pe titlu, la venituri de 1,91 miliarde de dolari.

Numărul de utilizatori activi lunar ai Facebook a crescut în intervalul analizat cu 18%, la 1,19 miliarde de persoane.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ce să faci în momentele de criză de lichidități – Dan Berciu, fondator AdWise
Ce să faci în momentele de criză de lichidități – Dan Berciu, fondator AdWise
Pandemia a reconfigurat întreg mediul de business. Cererea de bunuri și servicii s-a redus, unele piețe s-au contractat, ...
Nicușor Dan: Tariful pe care bucureștenii îl au de plătit în prezent pentru gigacalorie este de 164 de lei
Nicușor Dan: Tariful pe care bucureștenii îl au de plătit în prezent pentru gigacalorie este de 164 de lei
Primarul general al Bucureştiului, Nicuşor Dan, a declarat că, în acest moment, tariful pentru gigacalorie pe care-l ...
Raport Orange: Bucureşti, oraşul cel mai atacat de hackeri în ultimele 12 luni. Pe industrii, cea de retail a fost cea mai expusă
Raport Orange: Bucureşti, oraşul cel mai atacat de hackeri în ultimele 12 luni. Pe industrii, cea de retail a fost cea ...
Provocările ce țin de securitatea cibernetică au crescut semnificativ în ultimul an pe măsură ce multe companii au ...