Facebook e pe val. Compania raportează rezultate peste aşteptări

Facebook, operatorul celei mai mari reţele de socializare online, a anunţat vânzări peste aşteptările analiştilor, un semn că începe să obţină încasări mai mari din reclame care-i vizează pe utilizatorii de dispozitive mobile, potrivit Bloomberg.
Economica.net - mie, 24 oct. 2012, 06:47
Facebook e pe val. Compania raportează rezultate peste aşteptări

Vânzările din trimestrul al treilea au urcat cu 32%, la 1,26 miliarde de dolari, în timp ce analiştii consultaţi de Bloomberg anticipau în medie 1,23 miliarde de dolari.

Acţiunile au crescut cu până la 13% în tranzacţii derulate după închiderea bursei americane, după ce au închis şedinţa de marţi cu un avans mai mic de 1%, la 19,5 dolari. Începând de la listarea din mai şi până la finalul şedinţei de marţi, acţiunile Facebook au pierdut circa 50% din valoare.

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a accelerat investiţiile în instrumente menite să ajute companiile să atragă oamenii care socializează de pe dispozitive mobile, iar acestea au ajutat compania să obţină 14% din venituri din această zonă.

„Arată că se pot schimba în timp ce trec de pe desktop pe platformele mobile”, a spus Benjamin Schachter, analist la Macquarie Securities SUA.

Profitul excluzând anumite costuri a fost de 12 cenţi pe acţiune în trimestrul al treilea, în timp ce analiştii anticipau 11 cenţi pe titlu. Facebook a avut o pierdere de 59 milioane de dolari, 2 cenţi pe acţiune, faţă de un profit net de 227 milioane dolari, 10 cenţi pe acţiune, în aceeaşi perioadă a anului trecut. Declinul reflectă provizioanele mai mari pentru taxe.

Circa 60% din cei 1 miliard de utilizatori Facebook accesează serviciile de pe platforme mobile, comparativ cu 47% în urmă cu un an.

„Am spus că majorăm investiţiile în monetizare şi am spus că suntem tot mai concentraţi pe dispozitive mobile. Trimestrul al treilea reprezintă progrese în ambele direcţii”, a declarat dierctorul operaţional, Sheryl Sandberg.

Totuşi, în 2012, Facebook se va plasa, probabil, doar pe poziţia a şasea pe piaţa americană a publicităţii pe platforme mobile. cu o cotă de piaţă de numai 2,8%, potrivit EMarketer. Google, care ocupă primul loc, deţine 55% din piaţă, potivit firmei de cercetare, în urcare de la 52% anul trecut.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...