Facebook face concurenţă platformei Twitter, adăugând aplicaţiei Instagram un serviciu video

Reţeaua de socializare Facebook încearcă să îi recucerească pe tinerii internauţi, bănuiţi că ar prefera platforma rivală Twitter, prin adăugarea, joi, a unei funcţii de partajare de fişiere video la aplicaţia sa foto Instagram, informează AFP.
Economica.net - vin, 21 iun. 2013, 11:08
Facebook face concurenţă platformei Twitter, adăugând aplicaţiei Instagram un serviciu video

„Avem nevoie să facem pentru video ceea ce am făcut pentru fotografii”, a declarat cofondatorul Instagram Kevin Systrom, prezentând noul serviciu la sediul companiei Facebook din Menlo Park (California).

Instagram Video permite filmarea şi partajarea directă pe pagina de Facebook, de pe un telefon inteligent, a unor fişiere video care au o durată maximă de 15 secunde.

„15 secunde de video, este un echilibru bun între ceva nu prea scurt, care v-ar limita creativitatea, şi ceva prea lung, care v-ar obliga să aşteptaţi prea mult pentru a descărca acel material”, a adăugat Kevin Systrom.

El a criticat astfel indirect Vine, aplicaţia video lansată la începutul acestui an de platforma de microblogging Twitter, care permite utilizatorilor să posteze pe conturile lor filme cu o durată de cel mult şase secunde.

Un instrument special a fost conceput în cooperare cu experţi în producţia video pentru a stabiliza imaginile, un defect adeseori constatat la filmele realizate cu un telefon mobil.

Şi, aşa cum a făcut-o deja pentru fotografii, Instagram propune totodată adăugarea de efecte speciale pentru fişierele video, utilizatorul având posibilitatea să aleagă dintre cele 13 efecte diferite care îi sunt propuse.

Noul serviciu va fi accesibil imediat pentru cei 130 de milioane de utilizatori ai aplicaţiei Instagram, fiind compatibil cu modelele iPhone create de Apple şi cu telefoanele mobile care operează cu sistemul Android, sistemul de exploatare creat de Google.

Piaţa fişierelor video pentru dispozitivele mobile cunoaşte o creştere puternică. Doar în Statele Unite, 63,7 milioane de persoane au privit cel puţin un conţinut video pe telefonul mobil, anul trecut, iar numărul lor va ajunge la 74,4 milioane în acest an, potrivit estimărilor cabinetului eMarketer.

Compania Facebook a cumpărat Instagram anul trecut, însă se zvoneşte că a făcut acea achiziţie pentru că a dorit să îndepărteze astfel un concurent care se bucura în acel moment de un succes considerat îngrijorător de mare.

Kevin Systrom a anunţat joi că noul serviciu video „nu a fost conceput având în minte ideea de publicitate”. Însă, „pe termen lung, vom găsi o soluţie pentru publicitate”, a adăugat el.

Video nu este prima funcţie pe care Facebook „a împrumutat-o” de la Twitter.

Facebook a început să introducă în propria reţea cuvintele-cheie precedate de semnul „diez”, denumite „Hashtags”, considerate o veritabilă marcă înregistrată a concurentului său, platforma Twitter.

Facebook a început totodată să propună serviciul de geolocalizare pentru membrii săi, după succesul serviciului similar al aplicaţiei Foursquare.

„Până acum, modelul «împrumutului de inovaţii» a funcţionat bine Facebook”, afirmă Nate Elliott, un analist de la cabinetul Forrester. El notează că „acest fapt menţine prospeţimea serviciilor” oferite de Facebook, un element esenţial care îi permite să evite ca cei 1,1 miliarde de utilizatori ai săi să înceapă să se plictisească.

Te-ar mai putea interesa și
Turcan: Funcționarii care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi stimulente
Turcan: Funcționarii care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi stimulente
Recalcularea pensiilor din România este un proces care trebuie parcurs cu atenţie şi respect faţă de beneficiari, dar şi fără întârzieri, iar pentru continuarea accelerată a acestei......
Claudiu Năsui promite eliminarea din nou a declarației de beneficiar real
Claudiu Năsui promite eliminarea din nou a declarației de beneficiar real
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, a discutat vineri cu ambasadorul Austriei în România, ...
3.474 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.505 de pacienți sunt internați la ATI
3.474 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.505 de pacienți sunt internați la ATI
Un număr de 3.474 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB
Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB
După mai multe luni de tergiversări, contractul pentru livrarea a 100 de tramvaie noi în Capitală ar putea fi în sfârșit ...