Facebook i-a suspendat pentru doi ani contul lui Trump

Facebook a anunţat vineri că îl suspendă pe Donald Trump pentru doi ani şi că personalităţile politice vor fi de acum sancţionate ca şi ceilalţi utilizatori atunci când încalcă regulile reţelei sociale, în special în caz de dezinformare, relatează AFP, citată de Agerpres.
AGERPRES - vin, 04 iun. 2021, 20:59
Facebook i-a suspendat pentru doi ani contul lui Trump

Fostul preşedinte al SUA va putea reveni doar atunci când ”riscurile pentru siguranţa publicului au dispărut”, a precizat platforma, care l-a exclus temporar pe Donald Trump pe 7 ianuarie pentru că şi-a încurajat susţinătorii în timpul atacului asupra Capitoliului, o decizie fără precedent.

În urmă cu o aprope fix o lună, pe 5 mai, consiliul de supraveghere al Facebook a decis să menţină decizia de a-i interzice fostului preşedinte american Donald Trump să posteze mesaje pe pagina sa de pe această reţea socială şi pe contul său de Instagram.

Citește și: https://www.economica.net/trump-ramane-cu-contul-de-facebook-suspendat_509063.html

Același consiliu însă a decis că nu recomandabil ca suspendarea contului lui Trump să fie făcută pe o perioadă nedeterminată și că va trebui să se decidă când și dacă acesta își putea relua contul. Decizia de azi, prin care a fost decisă o dată la care Donald Trump își va putea relua contul, vine ca răspuns la decizia dată în 5 mai.

Fostul lider de la Casa Albă ”a creat un mediu în care un risc serios de violenţe era posibil” în urma comentariilor sale din 6 ianuarie, când simpatizanţi ai săi au luat cu asalt Capitoliul, a motivat într-un comunicat acelaşi consiliu, care consideră totuşi că nu este adecvată o sancţiune de acest fel pe durată nedeterminată şi solicită ”reexaminarea deciziei arbitrare impuse pe 7 ianuarie” în următoarele şase luni.

Citește și: https://www.economica.net/facebook-si-twitter-i-au-blocat-conturile-lui-donald-trump_195183.html

Reacția lui Trump

Fostul preşedinte american Donald Trump a denunţat vineri o ”insultă” la adresa celor ”75 de milioane” de americani care l-au votat în 2020, după anunţarea suspendării sale pe Facebook timp de doi ani.

”Decizia Facebook este o insultă” pentru ”75 de milioane de oameni care ne-au votat în 2020”, a afirmat fostul preşedinte american, într-un comunicat, adăugând că gigantului reţelelor de socializare ”nu ar trebui să i se permită această cenzură şi reducere la tăcere”.

”În cele din urmă, vom câştiga. Ţara noastră nu mai poate suporta aceste abuzuri!”, a conchis el.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...