Facebook intră pe piaţa jocurilor de noroc online

Facebook intră pe piaţa jocurilor de noroc odată cu lansarea în Marea Britanie a primei aplicaţii care oferă utilizatorilor posibilitatea de a miza bani reali, potrivit cotidianului britanic Financial Times.
Economica.net - mar, 07 aug. 2012, 15:36
Facebook intră pe piaţa jocurilor de noroc online

Începând de marţi, Facebook oferă utilizatorilor din Marea Britanie cu vârsta de peste 18 ani oportunitatea de a juca bingo online sau jocuri mecanice online pentru premii în bani.

„Jocurile de noroc sunt foarte populare şi bine reglementate în Marea Britanie. Pentru milioane de utilizatori de bingo este deja o activitate socială, astfel că are sens să oferim şi noi aşa ceva”, a afirmat Julien Codorniou, şeful diviziei de jocuri a Facebook pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Investitorii speculează de mai mult timp asupra posibilităţii ca Facebook şi alte site-uri de socializare să introducă jocuri de noroc pentru creşterea veniturilor. Zynga, cel mai mare producător de jocuri partener Facebook, vrea să lanseze în 2013 versiuni pe bani reali ale jocurilor de poker, bingo şi jocuri mecanice.

Multe pieţe din afara Marii Britanii pot prezenta riscuri mari, întrucât reglementările variază considerabil de la o ţară la alta. În SUA, de unde Fcebook obţine majoritatea veniturilor, piaţa pentru jocuri de noroc pe bani reali prin intemediul site-urilor de socializare este efectiv închisă. Autorităţile de reglementare au început doar recent să permită anumite tipuri de jocuri de noroc online, la nivel statal, iar provocările tehnologice pentru a menţine operaţiunile în limita legii sunt semnificative, potrivit Financial Times.

Lansarea aplicaţiei pentru jocuri de noroc în Marea Britanie este un pas important, consideră Clive Hawkswood, director general al Asociaţiei Jocurilor de Noroc de la Distanţă, o asociaţie din Londra a operatorilor de jocuri online.

„Bingo este la extrema uşoară a spectrului jocurilor de noroc, iar bingo online are de obicei şi forumuri pentru discuţii, astfel că se potriveşte perfect cu Facebook. Mulţi oameni s-au întrebat de ce nu au făcut-o mai devreme, întrucât există dificultăţi în monetizarea produsului, iar aceasta este una dintre căile de a aduce venituri”, a spus Hawkswood.

Facebook lansează marţi aplicaţia „Bingo and Slots Friendzy” împreună cu Gamesys, unul dintre cei mai mari operatori de jocuri online din Marea Britanie.

„Suntem o platformă de distribuţie pentru Gamesys. Ei au jocurile, iar noi aducem jucătorii”, a spus şeful diviziei de jocuri a Facebook.

Reţeaua de socializare discută şi cu alte companii de jocuri de noroc pentru a-şi extinde oferta, care ar putea include jocuri de casino precum blackjack şi ruletă, însă nu a fost stabilit „nimic concret”, a adăugat el.

Te-ar mai putea interesa și
Sebastian Burduja: Vom avea un hub naţional în domeniul inteligenţei artificiale
Sebastian Burduja: Vom avea un hub naţional în domeniul inteligenţei artificiale
Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat, marţi, că instituţia pe care o reprezintă va înfiinţa un hub naţional în domeniul inteligenţei artificiale....
Tanczos: România alocă 41% din banii primiţi în PNRR pentru tranziţia verde
Tanczos: România alocă 41% din banii primiţi în PNRR pentru tranziţia verde
Creşterea rezilienţei ecosistemelor şi reducerea riscului de degradare şi dispariţie a acestora este viziunea pe care ...
Fermierii au adunat 9 milioane de tone de grâu, o producţie care asigură necesarul de hrană şi disponibilităţi pentru export – ministru
Fermierii au adunat 9 milioane de tone de grâu, o producţie care asigură necesarul de hrană şi disponibilităţi pentru ...
Producţia de grâu obţinută în acest an "înmagazinată şi aflată sub cheie" este de peste 9 milioane de tone, a declarat, ...
Parlamentul European impune un încărcător universal de tip USB-C pentru toate dispozitivele mobile
Parlamentul European impune un încărcător universal de tip USB-C pentru toate dispozitivele mobile
Parlamentul European şi-a dat marţi acordul final pentru introducerea unui încărcător universal pentru toate dispozitivele ...