Facebook îşi suspendă opţiunea de recunoaştere facială în UE

Facebook a acceptat să-şi suspende opţiunea de recunoaştere facială în Uniunea Europeană şi să şteargă datele colectate de pe profilurile utilizatorilor săi, au anunţat vineri reţeaua de socializare online şi autoritatea irlandeză pentru protecţia datelor private (DPC), transmite AFP.
Economica.net - vin, 21 sept. 2012, 17:27
Facebook îşi suspendă opţiunea de recunoaştere facială în UE

Reţeaua de socializare online a precizat într-un comunicat că ‘a acceptat să suspende’ în UE opţiunea de recunoaştere facială (‘Tag suggest’) şi ‘să lucreze’ cu autorităţile irlandeze pentru a găsi ‘mijlocul adecvat de a obţine consimţământul utilizatorilor pentru acest tip de tehnologie în conformitate cu reglementările europene’.

Comisarul irlandez responsabil pentru protecţia datelor, Billy Hawkes, a precizat la rândul său că datele privind ‘utilizatorii existenţi vor fi şterse până la 15 octombrie’, în timp ce această opţiune a fost deja suspendată pentru noii utilizatori.

Hawkes s-a declarat extrem de ‘încurajat’ de decizia Facebook, care merge dincolo ‘de recomandările iniţiale’ ale autorităţii.

Această opţiune a Facebook foloseşte un program de recunoaştere facială pentru a compara fotografii nou postate online cu fotografii vechi, pentru a sugera nume de persoane care apar în poze şi pentru a le propune astfel utilizatorilor să le identifice.

Opţiunea s-a aflat încă de la lansarea sa în 2011 în UE în colimatorul organismelor europene de protecţie a datelor, din cauza temerilor privind încălcarea vieţii private a utilizatorilor.

Anunţul acestei suspendări survine în cadrul publicării de către autoritatea irlandeză, care este competentă pentru Facebook în Europa, a raportului său privind reţeaua de socializare online, căreia i-a cerut în decembrie 2011 să-şi clarifice politica în materie de date private.

În acest raport, autoritatea se declară ‘mulţumită’ că ‘marea majoritate’ a recomandărilor sale au fost ‘pe deplin aplicate’ de Facebook.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...