1EUR = 4.8338 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Facebook nu mai este în top 10 al "celor mai bune locuri unde să lucrezi"

Facebook Inc a căzut de pe locul şapte pe locul 23 în topul "celor mai bune locuri unde să lucrezi" în 2020, un clasament realizat de Glassdoor, unul dintre cele mai mari site-uri de recrutare din lume, transmite Reuters citat  Agerpres.

11 dec, 2019 | Agerpres

Compania americană a primit un rating general de 4,4 din 5, faţă de 4,5 anul trecut, deoarece angajaţii au atribuit un calificativ uşor mai redus pentru conducerea Facebook şi pentru echilibrul între muncă şi viaţă.

"Proiectele importante pot fi extrem de politizate şi pot fi afectate dacă sunt prea mulţi şefi. După scandalul Cambridge Analytica, a existat o încetinire semnificativă în ceea ce priveşte lansarea de noi produse", a apreciat unul dintre angajaţii care a făcut analiza pentru Glassdoor.

Autorităţile americane au confirmat săptămâna trecută că firma britanică Cambridge Analytica, cunoscută pentru scandalul deturnării masive de date ale utilizatorilor de Facebook, i-a înşelat pe utilizatorii reţelei sociale asupra modului său de colectare şi tratare a informaţiilor lor personale. Agenţia Federală de Reglementare a Comerţului (FTC) şi-a încheiat ancheta începută în martie 2018, stabilind că fostul cabinet de consultanţă politică "recoltase informaţiile personale a zeci de milioane de utilizatori de Facebook pentru a realiza profiluri ale alegătorilor cu scopul de a-i transforma în ţinte".

Cu toate acestea, încrederea angajaţilor faţă de Facebook rămâne în mare parte pozitivă, ţinând cont de oportunităţile profesionale mai bune şi salariile ridicate, se arată în raportul Glassdoor.

Alte firme din sectorul tehnologic, Alphabet şi Apple, sunt pe locul 11 şi, respectiv, 84.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO