1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

News

Facebook pregăteşte o aplicaţie care spune prietenilor unde vă aflaţi

Facebook pregăteşte o aplicaţie care va spune prietenilor dumneavoastră aflaţi în apropiere unde vă aflaţi. Ce părere aveţi?

05 feb, 2013 | ECONOMICA.net

Facebook dezvoltă o nouă aplicaţie care detectează locul în care se află utilizatorul şi împarte informaţia cu prietenii acestuia care se află în aceeaşi zonă, conform unei surse Bloomberg, citată de Mashable.

Aplicaţia va fi lansată în luna martie, şi va rula chiar dacă nu este deschisă pe telefoanele utilizatorilor, spune Bloomberg. Spre exemplu, utilizatorul X ar putea primi o notificare conform căreia utilizatorul Y este după colţ, chiar dacă nici unul dintre ei nu foloseşte aplicaţia în acel moment.

Facebook pare foarte interesată de împărtăşirea locului în care se află utilizatorii. Compania a testat o funcţie numită "Find Friends Nearby" (găseşte prietenii din apropiere - n.r.) în aplicaţia sa mobilă în luna iunie a anului trecut. Funcţia avea ca scop întâlnirea de noi persoane, iar utilizatorii puteau adăuga pe cineva numit Ion Popescu, pe care l-au întâlnit la o petrecere, fără să îl confunde cu zecile sau sutele de Ion Popescu existenţi pe Facebook. Compania a renunţat, însă, la această funcţie.

Noua aplicaţie a Facebook ar fi similară altora care fac acest lucru, precum Glancee sau Highlight, şi ar rula pe fundalul telefoanelor userilor. Highlight, spre exemplu, analizează informaţiile date de contul de Facebook al utilizatorului şi îl anunţă pe acesta când este în apropierea unor prieteni, precum şi aproape de oameni cu care au cunoştinţe comune sau interese comune.

Facebook a cumpărat Glancee în luna mai a anului trecut. Angajaţii companiei şi-au făcut conturi de Facebook, şi existau indicii, la acea vreme, că ar crea produse pentru toată comunitatea site-ului, în ansamblu. Membri ai echipei de ingineri Glancee fac parte din grupul care creează noua aplicaţie, conform Bloomberg.

Dumneavoastră aţi folosi aplicaţia Facebook care spune prietenilor unde vă aflaţi? Vă rugăm să ne spuneţi părerea dumneavoastră mai jos, în comentarii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO