1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Facebook, venituri de 3 miliarde de dolari și profit de 800 milioane de dolari în trimestrul al doilea

Facebook, cea mai mare rețea de socializare din lume, a avut venituri de aproape 3 miliarde de dolari în trimestrul al doilea, în urcare cu peste 1 miliard de dolari, în timp ce profitul companiei a urcat de peste două ori, la aproape 800 milioane de dolari, evoluția bună a rezultatelor fiind datorată în principal publicității pe smartphone-uri și tablete.

23 iul, 2014 | ECONOMICA.net

Veniturile companiei fondate de Mark Zuckerberg au urcat la 2,91 miliarde de dolari în perioada aprilie-iunie, față de 1,81 miliarde de dolari în intervalul corespunzător al anului trecut, potrivit rezultatelor financiare anunțate miercuri seară de Facebook, citate de Bloomberg.

Reclamele pe dispozitive wireless au generat 62% din vânzările de publicitate ale Facebook în trimestrul al doilea, față de 59% cu un an în urmă, respectiv aproape zero la momentul listării companiei pe bursa de la New York, în 2012.

Profitul net al rețelei de socializare a urcat de la 333 milioane de dolari la 791 milioane de dolari în perioada analizată.

Acțiunile Facebook au închis miercuri la New York în urcare cu 2,9% și afișează un câștig de 30% de la începutul acestui an.

Anul trecut, Facebook a avut o cotă de 5,8% din piața publicității digitale la nivel global, față de 4,1% în 2012, potrivit estimărilor Emarketer.

Piața reclamelor în spațiul digital a crescut anul trecut cu 14,8%, al 120 miliarde de dolari, și se estimează că va ajunge în acest an la 140 miliarde de dolari.

Facebook avea la jumătatea anului 1,32 miliarde de utilizatori activi lunar, față de 1,28 miliarde la finele lunii martie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO