1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 24 º

Companii

FACIAS dă în judecată instituţiile responsabile pentru neimplicare în despăgubirea românilor prejudiciaţi de Volkswagen

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) va depune joi, la Tribunalul Bucureşti, acţiune împotriva instituţiilor publice care nu au luat măsuri pentru recuperarea prejudiciului cauzat de Grupul Volkswagen prin instalarea softurilor care au manipulat testele de stabilire a emisiilor poluante, potrivit Agerpres.

05 oct, 2016 | Agerpres

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, FACIAS acţionează în contencios administrativ statul român prin Ministerul Transporturilor, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor, Registrul Auto Român şi Ministerul Finanţelor Publice.

Iniţiativa a venit ca urmare a lipsei de reacţie şi a răspunsurilor contradictorii primite de FACIAS de la instituţiile cu atribuţii în această speţă, menţionează FACIAS.

'Statul are obligaţia de a repara prejudiciile cauzate oricărei persoane prin încălcarea de autorităţile statale a drepturilor recunoscute prin Convenţia europeană pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale sau protocoalele sale adiţionale la care România este parte', se arată în comunicat.

În opinia FACIAS, acest demers este menit să facă dreptate oamenilor care au achiziţionat un bun neconform, 'cetăţenilor care inspiră zilnic aerul poluat din marile oraşe' şi, nu în ultimul rând, chiar statului care a încasat o taxă de timbru mai mică.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO