Fady Chreih, reţeaua Regina Maria: Vrem creştere de 16-20% în 2015 şi ne extindem cu policlinici în oraşe mari

Reţeaua de sănătate Regina Maria, al doilea jucător din piaţa de servicii medicale private, estimează afaceri de până la 55 milioane euro pentru anul 2014. Fady Chreih, directorul executiv al reţelei Regina Maria, spune într-un interviu ECONOMICA.NET că pentru 2015 are două scenarii despre evoluţia business-ul pe care îl conduce: într-un scenariu optimist se aşteaptă la creştere cu 20% a afacerilor, într-un scenariu pesimist - la creştere cu 16 - 17% faţă de performanţa acestui an. În 2015, reţeaua Regina Maria se extinde în oraşele mari care pot susţine investiţii de 800.000 - un milion euro în zona medicală.
Cristina Şomănescu - joi, 01 ian. 2015, 22:06
Fady Chreih, reţeaua Regina Maria: Vrem creştere de 16-20% în 2015 şi ne extindem cu policlinici în oraşe mari

Citiţi în ECONOMICA.NET interviul pe care ni l-a oferit Fady Chreih, directorul executiv al reţelei de sănătate Regina Maria, despre planurile de investiţii şi despre evoluţia afacerilor în anul 2015.

Care sunt ţintele de business asumate pentru 2015?

Fady Chreih: Avem două scenarii, dar depinde foarte mult şi de condiţiile macroeconomice. Unul arată creştere de 20%, iar celălalt scenariu arată o creştere de 16 – 17%. Am luat în calcul o creştere economică de 2,5%, inflaţie de circa 2%, un curs valutar de 4,5 lei/euro şi sperăm la o stabilitate a condiţiilor fiscale.

În primul semestru al anului 2014 am înregistrat an o creştere de 16% a cifrei de afaceri în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului precedent, ajungând la 27 milioane de euro, cifră de afaceri consolidată netă. Ritmul de creştere al reţelei de sănătate Regina Maria este dublu faţă de creşterea înregistrată de piaţa serviciilor medicale private, care este de 8%. Pentru 2014 ne-am păstrat dinamica ascendentă şi estimarea de creştere a afacerilor până la 55 milioane de euro.

Ce planuri de investiţii aveţi pentru 2015? Unde veţi deschide unităţi noi şi cu ce investiţie?

Fady Chreih: Valoarea totală a investițiilor pe care le-am derulat în 2014 s-a ridicat la patru milioane de euro. Bugetul de investiţii pentru anul viitor va fi sensibil mai mare decât cel din acest an. Investiţiile vor fi în noi policlinici, dar şi în spitalele pe care le avem.

În ceea ce priveşte planurile pentru perioada următoare, vizăm extinderea în oraşele mari, care pot susţine investiţii de 800.000 – 1 milion euro în zona medicală, dar şi consolidarea leadership-ului în oraşele în care suntem deja prezenți. Pe lângă București, avem policlinci în Bacău, Braşov, Constanţa, Craiova, Cluj-Napoca şi Piteşti.

La începutul anului 2015, avem în plan şi lansarea unui centru pentru sănătatea femeii şi a copilului, în Constanţa.

Care sunt cele mai importante investiţii duse la bun sfârşit în 2014?

Fady Chreih: Unul dintre cele mai importante proiecte pe care ne-am concentrat în acest an a fost obţinerea acreditării internaţionale din partea Joint Commission International, liderul mondial în acreditările de sănătate care atestă calitatea actului medical şi siguranţa pacientului, la standarde americane. Gradul de conformitate cu standardele JCI obţinut de spitalul Băneasa este unul dintre cele mai mari din regiune, respectiv 98%. Obţinerea acestei acreditări este cu atât mai importantă, cu cât doar 3,53% dintre cele peste 20.000 de organizaţii medicale care sunt evaluate de către JCI la nivel mondial primesc această acreditare (n. red. acreditarea spitalului Băneasa a durat aproximativ un an de zile şi a implicat o investiţie totală în valoare de 200.000 de euro).

Am deschis în Cluj cea de-a doua policlinică Regina Maria, în urma unei investiţii de 400.000 de euro. Operaţională de la începutul lunii decembrie, noua policlinică multidisciplinară este situată ultracentral, pe o suprafaţă de 850 metri pătraţi şi oferă acces la 15 specialităţi medicale. În plus, dispune de laborator propriu, alături de noul centru de medicină ocupaţională şi centrul de kinetoterapie şi recuperare medicală.

Vă amintim că reţeaua privată de sănătate Regina Maria a avut afaceri nete de 46,4 milioane euro în 2013.

Aceasta este valoarea consolidată şi auditată de către firma de consultanţă fiscală şi audit KPMG, şi reprezintă cifra de afaceri la nivel de grup, după ce firmele Euroclinic Medical Center, Medismart, Centrul Medical Unirea Cluj și Efora au fost absorbite de către Centrul Medical Unirea SRL, la sfârşitul anului 2013, au spus oficialii reţelei de sănătate Regina Maria pentru ECONOMICA.NET.

Te-ar mai putea interesa și
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Majoritatea breşelor de securitate (94%), descoperite în 2023, la nivel global, au fost motivate financiar, iar peste 70% au fost comise de grupuri de crimă organizată, reiese din datele unei......
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în aprilie 2024, de 11.471 persoane, în creştere cu 184 de persoane ...
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Un report cumulat care depăşeşte 9,25 milioane de lei (peste 1,85 milioane de euro) este în joc la tragerea Noroc de ...
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reaminteşte că, luni şi marţi, serviciile publice comunitare care eliberează permise ...