1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 24 º

Finanţe şi bănci

Falimentul Astra Asigurări ne va costa minimum 40 de milioane de euro - Biroul Asigurătorilor de Autovehicule

Falimentul companiei Astra Asigurări va costa minimum 40 de milioane de euro Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România /BAAR/ - asociaţia companiilor de asigurări care practică RCA, potrivit preşedintelui BAAR, Ovidiu Vădean, citat de Agerpres.

18 mai, 2016 | ECONOMICA.net

După decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară /ASF/, din august 2015, de a retrage autorizaţia de funcţionare a companiei Astra Asigurări, BAAR a început să primească, de la 1 septembrie 2015, toate avizările de daune care ajungeau înainte la Astra, pentru asigurările internaţionale de tip Carte Verde, şi cererile de despăgubire emise în numele fostului său membru - Astra Asigurări.

În perioada 1 septembrie 2015 - 30 aprilie 2016 au fost avizate 4.567 dosare de daune şi au fost primite 3.537 cereri de rambursare, în valoare de 13,82 milioane euro, iar până acum au fost plătite 2.242 de cereri, cu o sumă totală de 9,595 milioane euro, din fondul comun Carte Verde, a precizat Ovidiu Vădean.

Pentru cazul falimentului Astra, BAAR a încheiat un contract de reasigurare, de tip excedent de daună, cu reţinere proprie de 500.000 de euro, plasat prin Swiss Re, ca lider al unui consorţiu de reasigurători. Contractul validează poliţele Carte Verde ale Astra Asigurări valabile în perioada 28 august 2015 - 27 august 2016.

Sistemul internaţional de asigurare Carte Verde a fost creat în 1949, cu scopul de a facilita circulaţia autovehiculelor în afara graniţelor ţării şi implică asociaţiile naţionale ale asigurătorilor RCA, precum BAAR în cazul României.

Rolul acestor asociaţii este de a garanta propriului guvern că persoanele prejudiciate prin accidente produse de autovehicule asigurate în celelalte state vor fi despăgubite ca şi cum autovehiculele ar fi asigurate în tara lor, precum şi că membrii săi vor respecta legea privind despăgubirile victimelor accidentelor rutiere produse în ţările tranzitate.

După intrarea României în Uniunea Europeană a intrat în vigoare pentru BAAR, de la 1 august 2007, acordul multilateral, care prevede răspunderea BAAR pentru "cărţile verzi" emise sub autoritatea sa (cazul falimentului Astra), cât şi pentru despăgubirea victimelor accidentelor provocate în străinătate de autovehicule neasigurate, înregistrate în România.

Pentru daune provocate de autovehicule neasigurate, înregistrate în România, BAAR a plătit din 2008 şi în primul trimestru din 2016 o sumă totală de 4,46 milioane euro şi mai există daune cunoscute de peste trei milioane de euro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO