CEO Orange: România este pe primele locuri la nivel mondial în ceea ce priveşte tehnologiile de vârf

România se situează pe primele locuri la nivel mondial în ceea ce priveşte tehnologiile de vârf, iar piaţa românească de telecomunicaţii continuă să fie foarte dinamică şi foarte competitivă, a declarat vineri, într-un interviu acordat AGERPRES, Jean-Francois Fallacher, chief executive officer Orange România.
Economica.net - vin, 16 mai 2014, 11:12
CEO Orange: România este pe primele locuri la nivel mondial în ceea ce priveşte tehnologiile de vârf

Acesta a subliniat că România se află pe locul al treilea la nivel mondial în funcţie de viteza serviciilor de Internet, după Coreea de Sud şi Japonia.

Fallacher a mai vorbit despre caravana ‘4G discovery tour’, dar şi despre obiectivele companiei.

 România se află în topul ţărilor europene cu servicii 4G, dar şi în ceea ce priveşte creşterea consumului de Internet mobil. Cum consideraţi că arată piaţa românească de telecomunicaţii în comparaţie cu alte pieţe unde grupul Orange este prezent?

Jean-François Fallacher: Cu o reţea 3G+ care acoperă întreaga ţară şi o reţea 4G în peste 1.000 de localităţi, creşterea consumului de Internet mobil, un portofoliu bogat de dispozitive mobile şi servicii surprinzătoare, piaţa românească de telecomunicaţii continuă să fie foarte dinamică şi foarte competitivă.

Potrivit ultimului studiu Net Index, România se situează pe locul al treilea la nivel mondial în funcţie de viteza serviciilor de Internet, după Coreea de Sud şi Japonia. În acelaşi timp, consumatorii români beneficiază de aceste viteze mari la serviciile de Internet la preţuri foarte scăzute.

În plus, România este pe primele locuri în ceea ce priveşte tehnologiile de vârf. Cu noua generaţie 4G+, Orange a făcut din România a doua ţară din Sud-Estul Europei şi a noua din lume.

Orange a lansat deja o ofertă integrată, care include telefonie, Internet şi televiziune? Ce urmează?

Jean-François Fallacher: Obiectivul nostru este să oferim clienţilor noştri servicii convergente. În viitorul apropiat ne vom concentra asupra acestui lucru. Pe o piaţă extrem de competitivă şi de dinamică, Orange este lider la capitolul inovaţie: servicii de voce internaţională HD, 4G+, Orange Passpoint şi Orange TV GO.

România şi Moldova se numără printre pieţele unde grupul francez de telecomunicaţii Orange analizează posibile achiziţii, cu un accent pe segmentul telefoniei fixe. Puteţi oferi detalii?

Jean-François Fallacher: Piaţa de telecomunicaţii este foarte dinamică. Multe modificări ar putea apărea pe această piaţă în următorii ani. Între timp ne concentrăm pe operaţiunile noastre de bază: serviciile 4G lansate recent, Orange TV şi modificarea portofoliului nostru de oferte.

Ce ne puteţi spune despre intenţiile grupului Orange de a încheia noi parteneriate şi alianţe în Europa? Dar în România?

Jean-François Fallacher: Într-adevăr, grupul Orange este în căutarea unor posibile parteneriate şi achiziţii la nivel european pentru a ne întări prezenţa actuală. Cu toate acestea, până acum, nu a fost încheiată nicio acţiune pentru a putea face un anunţ în acest sens.

Orange a demarat, vineri, la Cluj, o caravană dedicată lumii digitale. Ce ne puteţi spune despre acest proiect?

Jean-François Fallacher: Inovaţia şi tehnologia au devenit parte din viaţa noastră de zi cu zi, iar pentru tinerele generaţii sunt un punct de atracţie important. Strategia Orange de responsabilitate socială are o componentă educativă, iar utilizarea tehnologiei într-un mod responsabil face parte din aceasta. Astfel, ne-am dorit să invităm şi tinerii să experimenteze tehnologia 4G şi să descopere cum o pot folosi cât mai în siguranţă.

Elevii de liceu beneficiază de un tur personalizat în cadrul caravanei, pentru a afla mai multe detalii despre istoria şi evoluţia tehnologiei, noile tendinţe în lumea digitală, siguranţa pe internet şi utilizarea responsabilă a serviciilor şi produselor tehnologice. Totodată, pot testa aplicaţiile cele mai utilizate de tineri şi se pot juca online pe dispozitivele dedicate.

Grupul Orange a primit în acest an, pentru al doilea an consecutiv, certificarea Top Employer 2014, fiind de altfel singura companie de telecomunicaţii din România ce obţine această certificare. Puteţi oferi detalii despre politica de personal în România?

Jean-François Fallacher: Angajaţii Orange sunt în centrul organizaţiei noastre. Poţi să ai produse, oferte şi servicii bune dar dacă nu ai lângă tine angajaţi bine pregătiţi nu poţi să faci performanţă în domeniul afacerilor. Suntem foarte mândri că Orange România a fost desemnată în mod oficial Top Employer în 2014, un angajator care implementează cele mai bune practici în politicile şi programele de resurse umane.

Referitor la întrebarea dumneavoastră, politicile de resurse umane includ multe beneficii pentru angajaţii noştri. Pe lângă salariu şi cursurile de pregătire pe care le oferim pentru dezvoltarea cariera lor, avem grijă de sănătatea lor şi le oferim în mod constant pachete competitive de la furnizorii de servicii medicale. De asemenea le oferim abonamente cu preţuri reduse la săli de gimnastică, preţuri reduse la telefoanele mobile pentru a le permite să aibă acces la cele mai noi produse şi tehnologii. În plus, începând din 2012 împreună cu traineri pregătiţi le oferim şansa de a urma un program experimental de dezvoltare personală de tipul parenting, healthy living, nutrition şi chiar cursuri de gătit.

Te-ar mai putea interesa și
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Oficialii producătorului chinez Xpeng au declarat la expoziția auto de la Beijing că iau în calcul o investiție într-o uzină în Europa....
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat crescut cu 21,8%, în martie 2024, comparativ cu luna precedentă, la 389,9 milioane ...
Roşeanu, despre cele 62 de trenuri contractate de la producătorul polonez PESA: Suntem în aşteptarea motivaţiei Curţii;este prematur să ne pronunţăm despre anulări sau neanulări
Roşeanu, despre cele 62 de trenuri contractate de la producătorul polonez PESA: Suntem în aşteptarea motivaţiei Curţii;este ...
Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) aşteaptă motivarea Curţii de Apel în privinţa admiterii contestaţiei depuse ...
Rata șomajului în România a ajuns până la 3,14%, la sfârșitul lunii martie
Rata șomajului în România a ajuns până la 3,14%, la sfârșitul lunii martie
Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 3,14%, la sfârşitul lunii martie 2024, în creştere de la 3,06% ...