1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

Extern

Familia Gaddafi avea o casă de 12 milioane USD la Londra. Acum este a statului libian

Justiţia britanică a restituit vineri statului libian o locuinţă din Londra, estimată la valoarea de zece milioane de lire sterline (12 milioane de euro), care aparţinea lui Saadi Kadhafi, fiul fostului lider libian, Muammar Gaddafi, potrivit Mediafax

10 mar, 2012 | ECONOMICA.net

Înalta Curte din Londra a decis că societatea Capitana Seas Limited (CSL), cu sediul în Insulele Virgine britanice şi care era deţinută de către Saadi Gaddafi, trebuie să transfere Libiei dreptul de proprietate a acestei locuinţe din Winnington Close, situată într-un cartier de lux din nordul Londrei.

Judecătorul a decis că proprietatea a fost achiziţionată "în mod injust şi ilegal", dând astfel câştig de cauză avocatului Libiei, Gregory Mitchell, care a susţinut că CSL a cumpărat locuinţa în mai 2009, cu bani publici.

Saadi Gaddafi, în vârstă de 38 de ani, s-a refugiat pe 11 septembrie în Niger. El este căutat de către noile autorităţi libiene. ONG-ul care luptă împotriva corupţiei Global Witness (Martorul Global), a salutat această "hotărâre extrem de importantă". "Poporul libian merită să îi fie restituiţi banii furaţi de către tiran şi fiul său", a declarat Robert Palmer, membru al acestui ONG, într-un comunicat. "Având în vedere miliardele care au fost luate de către dictatorii înlăturaţi şi prietenii lor din Marea Britanie sau din altă parte, sperăm că această decizie să fieprima din multe alte hotărâri" de acest gen, a adăugat el.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO