Familia Topolinski are autorizația pentru un complex comercial la Aversa. Ce face cu terenul de 10.500 mp

Skylight Residence, firmă deținută de familia de investitori Topolinski, a obținut în octombrie o autorizație de construire a unui complex comercial pe terenul Aversa din zona Obor din Capitală. În septembrie, investitorii au câștigat ultimul apel împotriva Autorității pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) în cazul privatizării Aversa, după ce Curtea de Apel București a decis că dezvoltatorul a îndeplinit toate obligațiile impuse prin licitația desfășurată în septembrie 2013.
Andrada Ghira - mar, 06 dec. 2022, 21:59
Familia Topolinski are autorizația pentru un complex comercial la Aversa. Ce face cu terenul de 10.500 mp

Skylight Residence, firmă deținută de familia de investitori Topolinski, a obținut luna trecută o autorizație de construire a unui complex comercial pe terenul Aversa din zona Obor din Capitală. Autorizația prevede construcția unui complex comercial, cu parter înalt.

În septembrie, Topolinski spunea că un teren de 10.500 mp de va fi vândut unui retailer alimentar pe care îl va anunța după semnarea contractului. Întrebat de Economica.net dacă pe acest teren va fi construit un magazin Lidl, Michel Topolinski ne-a răspuns că „din suprafața totală, am alocat pentru zona comercială un lot 10.418 mp. Am obținut autorizația de construire pentru acest proiect și în prezent avem în vedere mai multe opțiuni, inclusiv aceea de a construi pe cont propriu și de a păstra proiectul în scop investițional”.

Compania va demara lucrările de construcție pentru o școala primară, clădiri de birouri și prima etapă din componenta de rezidențial în septembrie 2023. Valoarea investiției în școala primară și etapa 1 de birouri este de aproximativ 29 de milioane de euro, iar pentru prima etapă din rezidențial este de aproximativ 74 de milioane de euro, potrivit informațiilor furnizate de dezvoltator Economica.net. 

CITEȘTE ȘI: Familia Topolinski anunță că a câștigat definitiv în instanță procesul împotriva AAAS privind licitația pentru privatizarea Aversa. Investițiile în prima fază depășesc 100 milioane de euro

Ce investiții a mai anunțat Topolinski

InteRo Property Development a cumpărat anul acesta un teren de 5.000 de mp de la Patriarhia Română și a mai anunțat un proiect imobiliar, în Tunari, pe strada Alexandru Ioan Cuza, unde are un teren de 17.100 de mp. Planurile prevăd dezvoltarea a 28 de vile exlcusiviste, pentru care lucrările de construcție sunt programate să înceapă în luna iunie. Investiția este de 10 milioane de euro.

InteRo a cumpărat anul trecut terenul și o construcție abandonată din proiectul Confrot City, dezvoltat de frații Robert și Ionuț Negoiță, potrivit Profit.ro. Redenumit New Confort City, blocul urmează să fie finaliat în iunie, după o investiție de 10 milioane de euro. Din cele 280 de apartamente, compania a vândut 185.

Un alt proiect preluat de InterRo este NorthLight Residence. Construit de Swiss Grain, chiar lângă vielel din Cosmopolis, proiectul a fost preluat în vara lui 2020 de către familia Topolinski.

Familia Topolinski mai deține și terenul fostei fabrici Aversa din zona Obor, acolo unde se pot construi 100.000 de mp de spații de birouri și turnuri de locuințe. De asemenea, pe terenul fostei fabrici Dacia Textile, din care o parte a fost vândut către Skanska, este conceput un campus IT, care va avea șapte clădiri de birouri cu o surpafață totală de 197.000 de mp, din care InteRo va dezvolta 104.000 de mp.

Te-ar mai putea interesa și
Numărul naşterilor în Germania a atins cel mai scăzut nivel din 2013
Numărul naşterilor în Germania a atins cel mai scăzut nivel din 2013
Naşterile şi căsătoriile în Germania au atins în 2023 cele mai scăzute niveluri din ultimul deceniu, conform rezultatelor preliminare date publicităţii de Biroul Federal de Statistică,......
Rezervele valutare ale BNR au scăzut cu 2,7%, aproape două miliarde de euro, în luna aprilie
Rezervele valutare ale BNR au scăzut cu 2,7%, aproape două miliarde de euro, în luna aprilie
Rezervele valutare la Banca Naţională a României totalizau 62,511 miliarde de euro la data de 30 aprilie 2024, în scădere ...
UE anunţă un ajutor de un miliard de euro pentru sprijinirea economiei din Liban
UE anunţă un ajutor de un miliard de euro pentru sprijinirea economiei din Liban
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat joi, în timpul vizitei sale oficiale la Beirut, un pachet ...
Elveţia anunţă că Rusia nu a fost invitată „în această etapă” la negocierile de pace privind Ucraina
Elveţia anunţă că Rusia nu a fost invitată „în această etapă” la negocierile de pace privind Ucraina
Guvernul elveţian a anunţat joi că, "în această etapă", Rusia nu se numără printre cele 160 de delegaţii invitate ...