1EUR = 4.8344 RON | Bucureşti 34 º

Companii

FAN Courier a raportat afaceri de peste 62,3 milioane de euro, în 2013

FAN Courier a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de peste 280 milioane lei (62,3 milioane euro), în creştere cu 16% faţă de anul anterior, şi cu un profit reprezentând 11% din cifra de afaceri, a declarat, marţi, Adrian Mihai, director de dezvoltare în cadrul companiei.

15 apr, 2014 | Agerpres

Potrivit lui Felix Pătrăşcanu, director general al companiei, FAN Courier a depăşit bugetul pe care şi-l propusese la începutul anului pentru investiţii, acesta atingând valoarea de 6 milioane euro. Compania îşi consolidează, astfel, pentru al optulea an consecutiv, poziţia de lider al pieţei interne de curierat, ajungând la investiţii totale de peste 50 milioane euro în cei 16 ani de activitate.

Într-un scenariu optimist, afacerile companiei pot înregistra, în 2014, un avans de 10-15% faţă de anul precedent, creştere care poate fluctua în funcţie de evoluţia întregii economii, piaţa de curierat fiind strâns legată de aceasta.

Un segment important care înregistrează o creştere constantă este cel al comerţului online ce devine din ce în ce mai activ la nivel local. Comerţul online reprezintă, în acelaşi timp, unul din principalele motoare de creştere a business-ului FAN Courier din ultima perioadă.

Investiţiile în tehnologie şi servicii noi, modernizarea flotei auto şi a sediilor din ţară şi specializarea personalului constituie şi ele obiective importante pentru anul 2014.

'Anul trecut am continuat consolidarea companiei, reuşind să ne eficientizăm oferta prin investiţiile în echipamente moderne, oferind clienţilor noştri soluţii logistice de ultima oră. În 2014, ne propunem investiţii în valoare de aproximativ 4,5 milioane de euro, pe care le vom direcţiona spre servicii şi soluţii care aduc permanent valoare adaugată partenerilor noştri', au declarat reprezentanţii companiei.

Anul acesta, FAN Courier a decis să îşi diversifice oferta de curierat internaţional, deschizând încă o linie directă pentru expediţiile internaţionale, România - Germania. Coletele vor pleca de la Oradea, de luni pană vineri, şi vor ajunge la destinaţie în 48 de ore în Germania, Austria, Belgia şi Olanda. Taxa de livrare începe de la 25 euro + TVA.    

Cel mai recent serviciu lansat este Check on Delivery, ce oferă posibilitatea destinatarului să vizualizeze la primire conţinutul unei expediţii, fără să verifice tehnic (teste/proba) produsele. Serviciul Check on Delivery este disponibil atât pentru persoane fizice cat şi pentru cele juridice, dacă expeditorul a bifat această opţiune.

Anul trecut, au mai fost lansate serviciile Print & Go, soluţia automată de tipărire, envelopare şi expediere a documentelor şi Collect Point, serviciu care oferă clienţilor posibilitatea de a expedia colete şi plicuri, 7 zile din 7, din puncte de colectare a corespondenţei, situate în reţeaua parteneră OMV din toată ţara.

FAN Courier este o companie cu capital integral românesc, fondată în 1998 de Adrian Mihai, Neculai Mihai şi Felix Pătrăşcanu. FAN Courier deserveşte cei peste 16.000 de clienţi, majoritatea persoane juridice, cu ajutorul unei echipe formate din peste 2.700 de colaboratori şi a unei flote auto de peste 1.700 de vehicule.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO