Fan Courier: Afacerile depăşesc 131 milioane de euro în 2017. Estimări de creştere cu 10% pentru 2018

Compania Fan Courier, liderul pieţei locale de curierat, estimează că va încheia anul 2017 cu o cifră de afaceri de peste 131 milioane de euro, în creştere cu 13,2% comparativ cu 2016, în linie cu prognozele iniţiale ale companiei şi rezultatele din primele 11 luni ale anului, au anunţat miercuri reprezentanţii companiei.
Economica.net - mie, 06 dec. 2017, 17:52
Fan Courier: Afacerile depăşesc 131 milioane de euro în 2017. Estimări de creştere cu 10% pentru 2018

‘Apetitul în creştere al pieţei româneşti pentru servicii de curierat, în principal ca efect al exploziei segmentului de e-commerce, riscă să fie afectat de schimbările legislative şi fiscale anunţate pentru anul 2018, cu impact relevant pentru toţi actorii economici – companii şi consumatori. Pe fondul unor astfel de premise, estimările noastre privind evoluţia business-ului pentru anul viitor sunt mai prudente decât în anii anteriori. Bugetul pentru 2018 va fi construit luând în calcul tot două scenarii – pesimist, pentru care ne pregătim inclusiv de o eventuală stagnare, şi scenariul realist-prudent, în care anticipăm o creştere de 10%’, a declarat Adrian Mihai, fondator Fan Courier.

Profitul a scăzut cu 5% în 2017 faţă de 2016, din cauza creşterii costurilor cu forţa de muncă, creşterii chiriilor şi preţurilor combustibililor, au precizat reprezentanţii firmei de curierat.

De altfel, lipsa forţei de muncă va fi cea mai mare problemă pentru anul 2018, apreciază Felix Pătrăşcanu, managing partner Fan Courier. Compania are un total de 5.750 de angajaţi, din care 2.700 în Bucureşti, fluctuaţia de personal este de circa 10%, iar cele mai mari probleme cu forţa de muncă sunt în Cluj, unde compania a relocat 42 de angajaţi din Bucureşti.

‘Toate semnalele indică faptul că 2018 va fi un an mai dificil, chiar dacă în statisticile oficiale cifrele sunt optimiste şi arată că economia românească duduie. La incertitudinile care planează în mediul de afaceri, singurul nostru răspuns este să ne continuăm investiţiile şi să luăm toate măsurile care depind de noi astfel încât să minimizăm efectele. În consecinţă, 2018 va fi un an în care ne vom concentra pe de o parte pe finalizarea investiţiilor demarate, iar pe de alta – pe controlul costurilor’, a declarat Felix Pătrăşcanu.

Până la finalul anului viitor, investiţiile vor depăşi 36,5 de milioane de euro (16,5 milioane euro în 2017 şi 20 de milioane de euro în 2018), investiţiile majore vizând extinderea principalului hub al companiei, cel de la Ştefăneşti, şi începerea lucrărilor de construcţie la hub-ul din Cluj, pentru care a fost achiziţionat un teren în suprafaţă de 24.000 mp, suprafaţa halei ce urmează a fi construită fiind de 5.000 mp. Terenul pe care se construieşte la Ştefăneşti are o suprafaţă de aproximativ 64.000 mp astfel că, însumată, suprafaţa principalului hub al companiei va depăşi 100.000 mp, din care 22.000 de mp va reprezenta capacitate de depozitare (8.000 mp depozitul actual şi 14.000 mp noul depozit).

‘Extinderea hub-ului de la Ştefăneşti este o soluţie pentru a evita supraaglomerarea, în condiţiile creşterii tot mai accelerate a comerţului online. Planurile noastre prevăd ca noul depozit să înceapă să funcţioneze în septembrie 2018, investiţia finală incluzând şi benzi de sortare care cresc substanţial productivitatea muncii’, a declarat Neculai Mihai, fondator Fan Courier.

Cele mai mari importante sume investite in 2017 au fost direcţionate către flota auto – 7 milioane de euro, depozitul de la Ştefăneşti – 6,7 milioane de euro până acum, din totalul de peste 20 milioane euro. Zece procente au fost destinate modernizării sediilor Fan din ţară, precum şi investiţiilor în IT. Serviciile nou implementate au reprezentat aproximativ 5% din volumul total de investiţii în 2017.

Te-ar mai putea interesa și
O companie bulgărească va prelua gratuit administrarea aeroportului din Ruse, aflat în ruină
O companie bulgărească va prelua gratuit administrarea aeroportului din Ruse, aflat în ruină
Aeroportul din Ruse va fi operat gratuit de Airport Ruse Ltd, care cuprinde companiile bulgare Shtraplan EOOD şi Stroyproject EOOD, a decis Consiliul Municipal Ruse. Dezbaterea asupra deciziei a......
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din judeţul Prahova nu beneficiază, sâmbătă, de alimentare cu energie electrică, iar ...
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanţe, Jeremy Hunt, a dat de înțeles vineri că va continua să crească taxele în Regatul unit, ...
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, sâmbătă, decretarea stării de alertă în judeţul Vrancea, ...