1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Ce măsuri ia Fan Courier, cea mai mare firmă de curierat din România, pentru a-și proteja angajații de Coronavirus

Numărul unu pe piața serviciilor de curerat, Fan Courier, anunță că a luat deja măsuri pentru a-și proteja angajații de  COVID-19. Folosesc dezinfectant pentru personal și mașini, iar acolo unde se instituie carantina, curierii merg echipați cu mănuși și măști. 

09 mar, 2020 | ECONOMICA.net

Fan Courier, liderul pieței de curierat din România, anunță măsuri "standard" de protecția a angajaților în fața coronavirus, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii companiei. 

"Am lua deja măsurile standard de prevenție: managerii zonali monitorizează permanent activitatea din teren pentru triaj, folosim dezinfectant atât pentru personal cât și pentru vehicule. Pentru zonele unde se decide instituirera carantinei, colegii care fac livrările vor folosi mănuși și mască de protecție", au declarat reprezentanții companiei.

Potrivit acestora, măsurile sunt valabile pentru toți angajații, nu doar pentru curieri.

În ceea ce privește numărul de comenzi primite în ultimele două săptămâni, compania susține că activitatea sa "se desfășoară în parametri normali, trendul comenzilor este constant, nu s-au înregistrat creșteri sau scăderi ale pieței." "Cifrele sunt de asemenea, conform previziunilor", au răspuns aceștia.

Menționăm că întrebarea ECONOMICA.NET vine în contextul în care mai multe voci din mediul de businss estimează o scădere a traficului din magazinele fizice  și o creștere a vânzărilor în magazinele online, sau prin platforme tip Bringo sau Glovo.

"Ca urmare a valului de informări din media (despre coronavirus. n.red), s-a observat o creștere a vânzărilor Bringo, însă, în acest moment, nu dispunem de toate datele și de rapoarte în acest sens. Suntem însă atenți ca această situație să rămână sub control, asigurându-ne că procesele de achiziții și livrare se întâmplă în condiții cât mai apropiate de cele din perioadele mai puțin aglomerate", declarau la finele lunii februarie pentru ECONOMICA.NET reprezentanții Carrefour România, operatorul aplicației Bringo.

Mai mult, în urma unei întâlniri dintre oficialii Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) și Ministrul Sănătății, Victor Costache, retailerii au susținut că vor lua măsurile ce se impun pentru a se evita aglomerările din cadrul magazinelor. Aceasta inclusiv prin redirecționarea clienților către comercianții care au magazine virtuale, fie către aplicațiile specializate.

Fan Courier este un business de aproximativ 147 de milioane de euro în 2018 deținut de trei antreprenori români-Adrian Mihai, Neculai Mihai şi Felix Pătrăşcanu. Aceștia au pornit afacerea în 1998, iar în 2006 au devenit lideri de piaţă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO