1EUR = 4.7788 RON | Bucureşti 6 º

Companii

FARMA la nouă luni: Creştere explozivă de profit la Antibiotice Iaşi, simbolică la Biofarm şi Zentiva

Companiile farmaceutice vor fi încheiat primele nouă luni ale anului în profit, dar unele cu o creştere impresionantă faţă de aceeaşi perioadă din 2013, potrivit estimărilor casei de brokeraj BlueRock Financial Services, dintr-un raport trimis la redacţia ECONOMICA.NET. Raportările oficiale sunt programate pentru astăzi.

14 noi, 2014 | | ECONOMICA.net

În vreme ce Antibiotice Iaşi (ATB), una dintre puţinele companii româneşti care exportă în SUA,  a  înregistrat o creştere explozivă a profitului, cu 52% până la 25,4 milioane de lei pe nouă luni 2014 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, Biofarm (BIO) şi Zentiva Bucureşti (SCD) abia au urcat cu 2% până la 18,9 milioane de lei, respectiv cu 1% , dar până la 37,7 milioane de lei, potrivit estimărilor analiştilor casei de brokeraj BlueRock Financial Services, dintr-un raport trimis la redacţia ECONOMICA.NET.

La rândul său, şi Ropharma Braşov (RPH), cel mai mare distribuitor de farmaceutice listat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a înregistrat o creştere remarcabilă de profit, de 26% până la 5,5 milioane de lei,  pe nouă luni faţă de aceeaşi perioadă din 2013, cu toate că încasările au scăzut cu 1% până la aproape 303 milioane de lei.

Zentiva (SCD) va fi înregistrat venmituri la fel de mari ca RPH, dar în creştere cu 25 % faţă de 2013. Este cea mai mare cifră de afaceri dintre producători. Antibiotice (ATB) este creditată de analiştii de la BlueRock  cu vânzări 231 milioande de lei (+6%, faţă de nouă luni 2013), iar Biofarm (BIO) cu 88 de milioande de lei, în creştere cu 3%.

Acţiunile Ropharma (RPH) par să fie cele mai scumpe, după criteriile clasice, cu o rată preţ / profit (PER) de peste 21, în vreme ce acţiunile Antibiotice (ATB) sunt cele mai ieftine cu rata sub 10.

PER la BIO este 11,7%, iar la Zentiva (SCD) este13,6. Manualele spun că la un PER sub 10 acţiunea este de cumpărat, iar peste 20 – de vândut, dar deciziile de piaţă sunt mai complicate decât o spun reperele din manuale.

AVERTISMENT

Estimările de mai sus nu sunt nici prognoze, nici recomandări pentru anumite decizii de luat la bursă. Responsabilitatea deciziilor este a celor ce le iau.

Analiştii fac estimări dar acestae nu sunt sugestii de invetiţii. Nici autorii estimărilor şi nici ECONOMICA.NET nu-şi asumă răspunderea pentru rezultatele deciziilor de investiţii, luate de investitori, în funcţie de profilul de risc al investitorului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO