1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Farmaceutica Remedia vrea în 2013 mai multe farmacii şi o divizie pentru distribuţia de echipamente

Distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia Deva are în plan pentru acest an extinderea reţelei de farmacii cu opt unităţi, înfiinţarea unei divizii de distribuţie de echipamente medicale şi creşterea cifrei de afaceri cu 8%, la 260 milioane lei (58 milioane euro), a anunţat luni compania.

21 ian, 2013 | Mediafax

În 2012 compania şi-a extins lanţul de farmacii la 72 de unităţi, a lansat produse noi şi a dezvoltat serviciile prin colaborarea cu producătorii de medicamente pe diverse arii terapeutice, se arată într-un comunicat al Farmaceutica Remedia. Cifra de afaceri a companiei a crescut anul trecut cu 18%, la 237 milioane lei (53 milioane euro).

"Compania are pregătit un buget şi pentru următorii ani: o cifră de afaceri netă de 290 millioane de lei în 2014, respectiv 320 milioane de lei în 2015", a declarat directorul general al companiei, Robert Peloiu.

Pentru 2013, compania are în plan extinderea reţelei de farmacii cu opt unităţi, la 80, dezvoltarea diviziei de OTC (medicamente fără prescripţie - n.r.) şi diversificarea serviciilor de sănătate promovate prin unităţile farmaceutice proprii, precum serviciile de îngrijire la domiciliu.

Compania vizează de asemenea dezvoltarea serviciilor logistice prin colaborări cu producători de medicamente pe arii terapeutice precum oncologie, diabet zaharat, hemofilie, talasemie şi altele.

Tot în 2013 Farmaceutica Remedia vrea să înfiinţeze o divizie de distribuţie de echipamente şi dispozitive medicale.

Potrivit celor mai recente raportări, preşedintele Consiliului de Administraţie, Valentin Norbert Ţăruş, are 66,06% din acţiunile companiei. În acţionariat se mai regăşeste omul de afaceri Lutz Stache, care deţine indirect 16,49% din titluri, atât în nume propriu, cât şi prin firma AHG Vermogenverwaltungs Cottbus Deu.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Farmaceutica Remedia a fost realizată marţi, când preţul a crescut cu 6,63%, la 0,3199 lei. La această cotaţie, compania are o capitalizare de aproape 34 milioane lei (7,8 milioane euro).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO